Šest mjeseci kućnog pritvora navijačima zbog napada na Raonića
Boris Raonić

Šest mjeseci kućnog pritvora navijačima zbog napada na Raonića

Osnovni sud u Podgorici osudio je na šest mjeseci kućnog pritvora Lazara Vukčevića, Zorana Novakovića i Boška Jovićevića, zbog nasilničkog ponašanja prema generalnom direktoru Radio Televizije Crne Gore Borisu Raoniću.

Sud je ustvrdio da su navijači Vukčević, Novaković i Jovićević krivi jer su 13. novembra 2021. godine, ispred istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici, grubo vrijeđali Raonića i to u prisustvu njegovog maloljetnog sina, kog su preplašili.

"Grubim vrijeđanjem i drskim i bezobzirnim ponašanjem postupajući u grupi, ugrozili su spokojstvo građana i remetili javni red i mir, tako što su okružili Raonića, sprečavajući ga svojim tijelima kao i stvaranjem gužve da prođe pored njih i uđe na tribinu stadiona, i tom prilikom je Vukčević rekao da ne može ući upućujući mu grube uvrede", navodi se u presudi.

Lazar Vukčević, Boško Jovićević i Zoran Novaković su u grupi, uputili grube uvrede koje su ponovili više puta i to sve u prisustvu Raonićevog maloljetnog sina koji je usljed ovakvog ponašanja plakao.

Time su prema ocjeni suda izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje.

"Okrivljeni ne smiju napuštati prostorije u kojima stanuju osim u slučajevima propisanim zakonom kojim se uređuje izvršenje krivičnih sankcija. Ukoliko okrivljeni jednom u trajanju preko šest sati ili dva puta u trajanju do šest sati samovoljno napuste prostorije u kojima stanuju, sud će odrediti da ostatak kazne izdrže u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija", navodi se u presudi.

Nikola Stijepčević oslobođen je optužbi.

Obrazlažući svoju odluku, sutkinja Ivana Bečić je istakla da je dokazima u toku postupka, a prije svega sadržine nadzornih kamera stadiona "Pod Goricom" i iskaza Raonća i drugih svjedoka, nesumnjivo utvrđeno da su okrivljeni izvršili krivično djelo koje im je stavljeno na teret.

Navedeno je da su tom prilikom postupali umišljajno, te sudija smatra da će se kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci, koju će izdržavati u prostorijama u kojim stanuju, "postići kako specijalna, tako i generalna prevencija”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.