Javni servis: Novinarka nije iznijela teške optužbe na račun prethodne vlasti
Radio televizija Crne Gore

Javni servis: Novinarka nije iznijela teške optužbe na račun prethodne vlasti

Demokratska partija socijalista (DPS) uputila je prigovor članovima Savjeta i generalnom direktoru Radio Televizije Crne Gore Borisu Raoniću zbog izjave urednice Marije Marković u sinoćnoj emisiji “Naglas”.

Kako navode u saopštenju, došlo je do povređivanja osnovnih profesionalnih principa, standarda i novinarske etike od strane Markovićeve, koja je saopštila: “Dobili smo Vladu koja nije krala, nije pljačkala, nije ubijala, pa nam opet nije bilo dovoljno”.

Iz DPS-a navode da kontekst izrečenog sugeriše javnosti teške optužbe na račun prethodne vlasti.

Menadžment RTCG u odgovoru navodi da to nije stav javnog servisa, ali ni urednice emisije, te da se izvinjava ako je izrečeno neko drugačije doživio. Ipak će, u skladu sa zakonom, sprovesti proceduru unutar kuće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.