Blamaža Javnog servisa: U prilogu o komemoraciji sa Cetinja čuje se smijeh

Tokom današnjeg dnevnika Radio televizije Crne Gore desio se skandal, kada se u toku emitovanja priloga o komemorativnoj sjednici povodom tragedije u kojoj je na Cetinju ubijeno 11 i ranjeno šest ljudi, začuo glasan smijeh jedne ili više osoba.

Naime, dok je u prilogu prikazivan govor Gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića sa komemorativne sjednice, čuje se muška osoba koja govori "kunem ti se", da bi se nakon toga začuo glasan smijeh, čini se, dvije osobe.

Urednica Dnevnika je kasnije kazala da je prilikom emitovanja priloga došlo do tehničkog propusta i da je neprimjeren ton došao iz drugog televizijskog studija.

"Izvinjavamo se zbog te greške. Iz menadžmenta RTCG poručuju da je odmah pokrenut postupak protiv odgovornog lica",, kazala je urednica Dnevnika.

Izvinjenje javnosti i porodicama žrtava

Uredništvo i menadžment RTCG izvinjavaju se crnogorskoj javnosti, a prije svega porodicama žrtava zločina na Cetinju zbog grube greške koja se u Dnevniku 2 dogodila tokom emitovanja priloga o komemorativnoj sjednici u Prijestonici, objavljeno je na portalu RTCG.

Dodaju da će odgovorne osobe biti suspendovane i da je menadžment Javnog servisa odmah pokrenuo postupak utvrđivanja odgovornosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.