Za nelegalnu eksploataciju šume 34 naloga: Za naplatu 14.700 eura
Ilustracija

Za nelegalnu eksploataciju šume 34 naloga: Za naplatu 14.700 eura

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIOP) u prethodna tri dana u četri opštine, odnosno u Plavu, Rožajama, Beranama i Andrijevici izvršili su ukupno 101 inspekcijski nadzor u sprečavanju nelegalne eksploatacije šuma i utvrdili 29 nepravilnosti. Kako napominju, inspektori su izdali 34 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 14.700 eura.

Ove aktivnosti su nastavak udruženih aktivnosti sprečavanja nelegalne eksploatacije šuma u kojoj učestvuju inspektori tržišne, radne i šumarske inspekcije.

“Inspektori/ke Odsjeka za tržišnu inspekciju su u toku pojačanog nadzora izvršili 13 inspekcijskih nadzora kada su u Plavu zatekli pet, a u Rožajama dva fizička lica, koja su obavljala trgovinsku djelatnost, proizvodnju i promet drvnih sortimenata, a da o početku obavljanja djelatnosti trgovine nijesu podnijeli prijavu nadležnoj inspekciji. Tom prilikom subjektima nadzora zabranjeno je dalje obavljanje djelatnosti, odnosno donijeta su rješenja o privremenoj zabrani rada i izrečene propisane novčane kazne“, navode u saopštenju UIP-a.

Dodaju da je radna inspekcija izvršila 22 inspekcijska nadzora pri čemu je zabilježeno pet nepravilnosti i izdata tri prekršajna naloga u iznosu od 8.500 eura. Šumarski inspektori izvršili su 66 inspekcijskih nadzora u ovoj akciji pri čemu su naišli na 15 nepravilnosti i izdali 13 prekršajnih naloga u iznosu od 4.800 eura, a podnijeta je i jedna krivična prijava.

“Juče je direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević zajedno sa sekretarom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevanom Gajevićem bila u obilasku šuma u Bijelom Polju, gdje su se sreli i sa Dušanom Bakovićem koji je načelnik regionalnog CB za sjevernu regiju. Na ovaj način utvrđena je tijesna međuinstitucinalna saradnja kao i direktna uključenost Uprave policije u naporima da se sa svim ostalim nadležnim državnim organima aktivno učestvuje u rješavanju ovog decenijskog problema“, navode u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.