“Skoro 1,8 miliona eura od kazni, nije registrovano trovanje hranom“
Ilustracija

Gigović iz Uprave za inspekcijske poslove

“Skoro 1,8 miliona eura od kazni, nije registrovano trovanje hranom“

Za mjesec dana inspektori su na primorju izrekli kazne ukupne vrijednosti oko 1,8 miliona eura, kazala je u Jutarnjem programu TVCG PR menadžerka Uprave za inspekcijske poslove Irena Gigović.

Od 3. jula Uprava za inspekcijske poslove sprovodi pojačan nadzor u šest primorskih opština, a na terenu je oko 80 inspektora.

“Završno sa 2. avgustom izvršeno je preko 4.500 inspekcijskih nadzora, što je veliki broj. Neki inspektori imaju i po pet nadzora dnevno. Izrečeno je skoro 1.775.000 eura kazni”, saopštila je Gigović.

Među nepravilnostima Inspekcija rada, kako navodi, najviše je evidentirala slučajeva rada na crno, kao i rada maloljetnika bez adekvatnih dozvola.

Kada je riječ o Turističkoj inspekciji, kako kaže Gigović, kazne su izricali zbog neuređenih plaža, neizdavanja fiskalnih računa, manjka spasilaca, neoslobađanje 50% kupališta od mobilijara.

Uprava za inspekcijske poslove ovog ljeta, nije imala informacije o tome da je bilo trovanja hranom na primorju.

“Do sada mi nemamo informaciju da je bilo većih trovanja”, kazala je Gigović i dodala da je to pitanje direktna nadležnost Uprave za sanitarne poslove.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.