Kašić: Rambo Amadeus priznao krivicu, kažnjen novčano
Foto: CdM

Kašić: Rambo Amadeus priznao krivicu, kažnjen novčano

Muzičar Antonio Pušić, poznatiji pod pseudominom Rambo Amadeus, koga je Lejla Kašić, pjesnikinja i producentkinja televizijske emisije “Dnevnica” prijavila za seksualno uznemiravanje, priznao je krivicu i novčano je kažnjen.

Kašić je u martu ove godine obavijestila javnost da je na snimanju epizode “Dnevnica” seksualno uznemiravao Rambo Amadeus, UNICEF-ov ambasador dobre volje, ističući da je tokom emisije neprimjereno dodirnuo, a onda i izvrijeđao.

O tom slučaju je obavijestila UNICEF i na njihovu reakciju nije se dugo čekalo. Iz UNICEF-a su poručili da je angažman sa Pušićem suspendovan do daljnjeg.

“Antonio Pušić je danas priznao krivicu i osuđen je za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a njegovo ponašanje okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo. Za to mu je izrečena novčana kazna”, objavila je Kašić juče na svom Facebook profilu.

U Crnoj Gori vrste seksualnog uznemiravanja još uvijek nijesu dio Krivičnog zakonika.

“Želim da vjerujem da će se to ubrzo promijeniti kako bismo se osjećale sigurije i imale povjerenja da će institucije nazvati stvari pravim imenom i zaista stati uz nas u svim slučajevima nasilja”, istakla je Kašić.

Želi da ovaj slučaj bude opomena bilo kom muškarcu koji pomisli da “pjesne, pipne ili štipne” drugu osobu bez pristanka.

“Želim da bude primjer djevojčicama, djevojkama, ženama da nema nedodirljivih. Da nismo krive, da nismo zaslužile, da nismo umislile. Samo treba da ne ćutimo, nikad, nikome”, poručila je Lejla.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.