Foto:AEM

Rambo Amadeus i mladi reporteri snimili pjesmu "Birajmo šta gledamo"

"Tuđu glupost nećemo, svoju pamet ne damo"

UNICEF-ov ambasador dobre volje Antonije Pušić alias Rambo Amadeus, zajedno sa mladim reporterima ove kampanje, snimio je pjesmu i spot za kampanju medijske pismenosti „Birajmo šta gledamo“, koju uz podršku UNICEF-a sprovodi Agencija za elektronske medije Crne Gore.

„Svako ima svoj pametni fon, al pametniji smo valjda mi nego što je on, treba samo da ga palim kad mi stvarno treba, u suprotnom od tehnike nema mnogo ljeba“, poruka je s početka ove pjesme koju će mladi reporteri s Antonijem Pušićem predstaviti javnosti u UN Eko zgradi sjutra na pres konferenciji.

Mladi reporteri su aktivno učestvovali u pisanju teksta pjesme, njenom snimanju i produkciji spota.

„Kao i moji drugari, pitala sam se kako riječima pokrenuti promjenu? Nakon nekoliko dana priče, druženja, smijanja i razmjene mnoštva ideja, iskristalisalo se par rečenica koje je onda Antonije vješto ‘upakovao’ i kreativno prenio naše poruke“, objašnjava mlada reporterka Milica Vujošević.

„Tokom rada s Antonijem pruženo mi je rijetko i fenomenalno iskustvo, kako u studiju u kojem smo snimali pjesmu, tako i na radionicama za mlade reportere, odakle je sve i počelo. Kao član publike kojoj je pjesma namijenjena, siguran sam da će ona doprinijeti cilju – razvoju medijske pismenosti djece i roditelja Crne Gore“, poručuje mladi reporter Miljan Vlahović.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali vidi aktivno učešće mladih u produkciji pjesme kampanje „Birajmo šta gledamo“ kao dobar primjer za sve crnogorske medije.

VIZUALI20181210CRTEZ9

Foto:AEM

„Ponosni smo što je naš ambasador dobre volje pokazao da kada radimo zajedno s mladima dolazimo do mnogo efektnijih poruka i načina da ih saopštimo. Sigurni smo da će kroz stihove i muziku poruke kampanje stići do još većeg broja roditelja, djece i mladih. Nadamo se da će ovaj primjer učešća mladih u medijskoj produkciji inspirisati crnogorske medije da zajedno s djecom i mladima prave programe za njih. Naše istraživanje je pokazalo da svako drugo dijete i svaki drugi roditelj u Crnoj Gori podržava ovu ideju “, ističe šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali.

Direktor Agencije za elektronske medije Crne Gore Abaz Beli Džafić podsjeća da u Crnoj Gori dijete uzrasta 12‒17 godina u prosjeku provede oko osam sati dnevno ispred raznih ekrana.

„Stoga su stihovi pjesme - Tehnologija je lijepa, ali svojeglava stvar, dobar je sluga, ali zao gospodar – poziv za sve roditelje i djecu da ograniče vrijeme ispred ekrana, kao i da biraju šta gledaju, slušaju i čitaju i da o tome razgovaraju i kritički analiziraju sve medijske poruke“ poručuje Džafić.

 „Tuđu glupost nećemo, svoju pamet ne damo, birajmo šta guglamo, birajmo šta gledamo!“, poručuju mladi reporteri s Pušićem u refrenu ove pjesme.

Kampanju medijske pismenosti “Birajmo šta gledamo” je, uz podršku UNICEF-a, Agencija za elektronske medije Crne Gore pokrenula sa ciljem podsticanja razvoja medijske pismenosti djece i roditelja, kao i jačanja kapaciteta medija da prave kvalitetne medijske sadržaje s djecom i mladima i da na etički korektan način izvještavaju o svim pitanjima prava djeteta u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.