Kašić podnijela prijavu protiv Ramba Amadeusa: Priznao je da me je neprimjerno dodirivao
Antonio Pušić poznatiji kao Rambo Amadeus

Kašić podnijela prijavu protiv Ramba Amadeusa: Priznao je da me je neprimjerno dodirivao

Producentkinja emisije “Dnevnica” koja se emituje na Radio-televiziji Crne Gore Lejla Kašić, podnijela je prijavu protiv Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, zbog seksualnog uznemiravanja, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

“U medijima i na društvenim mrežama ne želim da se bavim detaljima i da svodim jedno, za mene, izuzetno traumatično i potresno iskustvo na nivo tabloida. Institucije koje trebaju da znaju – znaju tok događaja i trenutak u kom je eksalirao. Riječ je o neprimjerenom i nedozvoljenom dodiru po intimnom dijelu tijela, uz propratne skeptične komentare, na kraju i njegovo priznanje učinjenog”, kazala je Kašić za Nova.rs.

Kašić je, podsjećamo, prije dva dana obavijestila javnost da je na snimanju epizode “Dnevnica” seksualno uznemiravao Rambo Amadeus, UNICEF-ov ambasador dobre volje.

Ona je o tom slučaju obavijestila UNICEF i na njihovu reakciju nije se dugo čekalo. Iz UNICEF-a su poručili da je angažman sa Pušićem suspendovan do daljnjeg.

“UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a”, ističu u saopštenju.

Kašić smatra da je Pušić opravdano sankcionisan iz UNICEF-a, te da će “njen nesrećni slučaj biti opomena makar jednom nasilniku da ne učini slično i podrška makar jednoj djevojci da prijavi i da ne ćuti”.

“Samo brzim reagovanjam na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja možemo spriječiti velike tragedije, tragedija na nivu silovanja ili femicida”, istakla je ona.

Autor i urednik emisije “Dnevnica”, Vladan Otašević juče je kazao da je incident koji se dogodio u Herceg Novom, pred kraj snimanja emisije “Dnevnica”, pokvario kompletan utisak humanitarne misije, a ponašanje Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amandeus, u tim trenucima nije bilo pristojno i dostojno jednog UNICEF-ovog ambasadora dobre volje.

“Njegov postupak prema našoj voditeljki i producentkinji Lejli Kašić se ne može ničim opravdati”, istakao je Otašević.

Generalni direktor RTCG-a Boris Raonić rekao je da RTCG “daje podršku producentkinji emisije Lejli Kašić”.

Rambo Amadeus se ovim povodom nije oglašavao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.