DIK: Prigovor SDP-a odbačen kao neblagovremen
Državna izborna komisija

DIK: Prigovor SDP-a odbačen kao neblagovremen

Državna izborna komisija DIK je na današnjoj sjednici odbacila prigovor SDP-a kao neblagovremen.

SDP je ranije danas uložio prigovor u vezi ponavljanja izbora na jednom biračkom mjestu broj 1 – JU SMŠ “Braća Selić” u Kolašinu, za koje je nosilac liste Pravda za sve Vladimir Leposavić povukao ustavne žalbe.

Sada, SDP ima pravo da uloži žalbu Ustavnom sudu čime se rokovi za proglašenje konačnih rezultata izbora dodatno odlažu.

To znači da sjutra neće biti moguće proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora održanih 11. juna 2023.

U subotu je na jednom biračkom mjestu na Cetinju bilo ponovljeno glasanje. Tada SDP nije uspio da osvoji dovoljno glasova za ulazak u parlament.

Nosilac izborne liste SDP-a i gradonaćelnik Cetinja Nikola Đurašković rekao je tada da je zadovoljan rezultatima osvojenim na ponovljenim izborima te da će SDP nedostajućih 60 glasova osvojiti ako dođe do ponavljanja na još jednom biračkom mjestu u Kolašinu.

Potom je Leposavić koji je ranije podnio više žalbi na izborni proces saopštio da ih je sve povukao kako SDP ne bi ušao u crnogorski parlament.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.