Burne reakcije zbog Milovićeve izjave: On tvrdi da mu crtaju metu i da je izjava izvučena iz konteksta
Andrej Milović

Burne reakcije zbog Milovićeve izjave: On tvrdi da mu crtaju metu i da je izjava izvučena iz konteksta

Izjava funkcionera Evrope sad Andreja Milovića da "je DPS kontaminirao Cetinje" izazvala je brojne komentare i osude, ali on tvrdi da je izvučena iz konteksta i da je mislio na ekonomsku devastaciju Cetinja.

Nakon ove izjave date u intervjuu za "Dan", te brojnih osuda, Milović je kazao dobija da prijetnje i uvrede.

“Specijalisti za propagandu i izvlačenje iz konteksta, na čelu sa DPS medijima: Portal Analitika, Pobjeda, Antena M i njima bliski, nastavljaju i da mi crtaju metu, zbog čega dobijam prijetnje i uvrede. Svako dobronamjeran može poslušati šta sam rekao”, naveo je Milović na Tviteru  i objavio snimak gdje se čuje originalna izjava.

Tvrdi da je jasno rekao da je DPS kontaminirao Cetinje na način što je uništio cetinjsku ekonomiju i Cetinjanima umjesto posla i rada ponudio podjele.

“Ako imamo grad gdje jedan predsjednički kandidat biva napadnut i kao rezultat toga mu nije bezbjedno da se inauguriše, kako se to zove? Naravno, ovi mediji su to iskidali, a glavni akteri tridesetogodišnje kontaminacije Cetinja su se odmah prvi javili da osude. Evropa sad će Cetinju ponuditi ekonomiju, radna mjesta, životni standard i ono najbitnije, bratsku ljubav. I kao što sam rekao, Cetinje je početak i kraj Crne Gore, Cetinje je istorija Crne Gore, bez Cetinja nema Crne Gore i Cetinju ćemo povratiti istorijski i kulturni značaj, a medijski trovači će nastaviti da rade svoj posao, kao i do sada, jer “posa’ je posa’ moj Slavko”, poručio je Milović.

Povodom ovih dešavanja, oglasio se i novi predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika Evrope sad Jakov Milatović.

"Na političkim akterima je dodatna odgovornost da izbjegavaju nesmotrene izjave, koje – nedobronamjerno – mogu biti istrgnute iz konteksta.  Odmjerene izjave i uvažavanje argumenata druge strane je važno za unapređenje demokratskih procesa. Pomirena Crna Gora je najvažnija”, istakao je Milatović na Tviteru.

Oglasio se i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković. 

"Izjava funkcionera Pokreta Evropa sad Andreja Milovića da naš grad 'treba dekontaminirati' je neprihvatljiva i pokazuje suštinu odnosa prema Cetinju. U vjekovima postojanja našeg grada, crnogorske Prijestonice i bastiona slobode, Cetinje je bilo i ostalo otvoreno za sve dobronamjerne i časne ljudi, bez obzira na to kako se zovu i odakle dolaze. Cetinju ne treba ni mentor, ni tutor, niti su naši uvaženi sugrađani takvi da ih bilo ko sa strane treba učiti ponašanju ili nas prevaspitavati, niti je bilo ko u tome kroz istoriju uspio. Jednom ste nas kontaminirali suzavcem, pa hajde da vidimo kako izgleda i prijetnja dekontaminacijom ovog 'evropskog' političara iz 'Evrope' sad. Kontaminaciju vašim suzavcem su oprale cetinjske kiše, ali neke obraze zbog činjenja i izjava ne mogu oprati ni sve crnogorske rijeke”, ističe Đurašković.

Oglasio se i Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore.

"Izvjesni funkcioner Evrope sad Andrej Milović, kojeg je javnost prvi put upoznala kao oduševljenog Putinovog fana na dočeku u Beogradu, u svrhu rasplamsavanja mržnje prema Cetinju počeo je i da koristi terminologiju kakvu, zlostavljajući Ukrajinu, već duže upotrebljava njegov uzor. Ne želimo ni da pretpostavljamo šta Milović podrazumijeva pod dekontaminacijom, ali znamo da se on ništa pitati neće povodom Cetinja. Jer, takve kao on Cetinje je oduvijek najbolje znalo – prezrijeti”, kazao je Bogdanović.

“Ovakva izjava bila bi skandalozna, ali u nekim drugim vremenima. No u ovim, u kojima su prijetnje i govor mržnje postali dio svakodnevice, a karikaturalne pojave uobičajene na političkoj sceni, sve je za očekivati i više nas ništa ne iznenađuje”, zaključuje Bogdanović u saopštenju.

Reagovao je i Oskar Huter, predsjednik Odbora DPS Prijestonice Cetinje, tvrdeći da kao što je Dritan Abazović danas targetirao medije, pojedince i grupe koji navodno šire vjersku i nacionalnu mržnju, tako i Milović poručuje da nema te grupe koja smije uticati na istorijske procese “a to je da će da se ona prava Crna Gora vrati na Cetinje” koje će oni 'dekontaminirati' valjda od Cetinjana.

Socijaldemokrate su saopštile da nije prošlo dugo vremena, a funkcioner Pokreta Evropa sad, Andrej Milović, po ugledu na svoje koalicione partnere, udario je na Cetinje i njegove stanovnike.

“Milović bi, valjda po receptu Dritana Abazovića i Filipa Adžića, a u sprezi sa Petrom Kneževićem i kriminalnim grupama 'na telefonu', Cetinje dekontaminirao. Smatrajući, valjda, da Cetinjanke i Cetinjani čije su porodice stvarale ovaj grad i ovu državu, kontaminiraju Prijestonicu”, navode iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.