Zeković: Predsjednički kandidat bi trebao da bude nadstranačka ličnost
Bojan Zeković, Foto: SDP

Zeković: Predsjednički kandidat bi trebao da bude nadstranačka ličnost

Predsjednički kandidat bi trebalo da bude lišen partijskih tereta i odijuma javnosti koje različite strukture sa sobom nose i takav kandidat ima ubjedljive šanse za uspjeh na predsjedničkim izborima

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković smatra da predsjednički kandidat evropske i građanske Crne Gore treba da bude nadstranačka ličnost, prihvatljiva svima koji baštine vrijednosti politike koja Crnu Goru vidi u društvu civilizovanih, demokratskih i ekonomski razvijenih država.

Navodi da bi ovakav kandidat bio u stanju da okupi sve političke subjekte koji su na tim vrijednostima ali i civilni sektor i nepartijske organizacije.

"Taj nadstranački kandidat bi, braneći jedan vrijednosni okvir koji je danas debelo ugrožen, a za koji postoji jasna većina u Crnoj Gori, bio prihvatljiv širokom krugu naših sugrađana, posebno uzimajući i aspekt mogućnosti da bude izabran. Ukoliko ne bude želje za postizanjem ovakve vrste dogovora SDP će imati svog kandidata zbog dosljedne borbe za građansko, demokratsko i napredno društvo i jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu za Crnu Goru kojima je naša partija posvećena preko tri decenije", kaže Zeković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.