Britanski princ Hari u UN: Naš svijet je ponovo u plamenu
Princ Hari u sjedištu UN-a, Foto: Reuters

Britanski princ Hari u UN: Naš svijet je ponovo u plamenu

Britanski princ Hari izjavio je da je "svijet ponovo u plamenu" u Generalnoj skupštini UN gde je govorio o globalnom zagrijevanju, ratu u Ukrajini i epidemiji koronavirusa.

"Od užasnog rata u Ukrajini do ukidanja ustavnih prava ovdje u SAD, svjedoci smo globalnog napada na demokratiju i slobodu, protiv čega se borio Mandela cijelog života“, rekao je princ Hari na tribini posvećenoj godišnjem odavanju počasti bivšem predsjedniku Južnoafričke Republike i legendarnom borcu protiv aparthejda Nelsonu Mandeli.

Prema njegovim riječima, epidemija koronavirusa, rat i inflacija gurnuli su Afriku u energetsku i prehrambenu krizu.

Princ je dodao da je suša u Africi "odraz ekstremnih vremenskih uslova koji se primjećuju širom svijeta“.

"Dok danas ovde sjedimo, naš svijet ponovo gori“, rekao je Hari i dodao da će se kriza pogoršati ukoliko lideri zemalja ne donesu "smjele odluke“.

Unuk britanske kraljice Elizabete Druge došao je na tribinu zajedno sa suprugom Megan Markl.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.