Teniserka Monika Puig završila karijeru

" Ponekad, dobrim stvarima dođe kraj"

Teniserka Monika Puig završila karijeru

Teniserka iz Portorika Monika Puig saopštila je danas da je završila karijeru zbog problema sa povredama.

"Poslije tri teške godine i borbe sa povredama i četiri operacije, mom tijelu je to bilo dovoljno. Odluka nije laka pošto sam željela da završim karijeru pod sopstvenim uslovima, ali ponekad život ima druge planove i moramo da otvorimo nova vrata koja vode ka uzbudljivim mogućnostima", navela je 28-godišnja Puig na društvenim mrežama.

Ona je dodala da će raditi za ESPN i da će se baviti konsultantskim poslovima za mlade igrače, kao i za razne programe i akademije.

Puig je 2016. godine osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru i donijela Portoriku prvu zlatnu olimpijsku medalju u istoriji.

Ona je karijeru završila skorom od 303 pobjede i 215 poraza i jednom WTA titulom u singlu. Najbolji plasman na WTA listi bilo joj je 27. mjesto, a zaradila je više od 3,5 miliona dolara od turnira.

Posljednji turnir odigrala je prošlog mjeseca u Francuskoj, kada je u prvom setu predala meč Fioni Ferero.

Prošlog juna je saopštila da će propustiti olimpijski turnir u Tokiju zbog operacije desnog ramena, a prije toga, u decembru 2019. godine podvrgnuta je operaciji desnog lakta.

"U proteklih 28 godina, tenis je bio moja konstanta. To mi je pružilo neke od najuzbudljivijih i nezaboravnih iskustava koje sam mogla da poželim. Ali ponekad, dobrim stvarima dođe kraj", rekla je Puig.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.