"Netanjahu koristi rat da produži političku karijeru"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu koristi vojnu kampanju u Pojasu Gaze protiv Hamasa da bi produži svoju političku karijeru, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Prema njegovim riječima, Netanijahu ugrožava budućnost i bezbjednost regiona da bi produžio svoju političku karijeru.

Erdogan tvrdi da je Izrael počinio "ratne zločine" i "zločine protiv čovječnosti" u Pojasu Gaze, prenijela je turska državna novinska agencija Anadolija.

"Izraelski ratni zločini i zločini protiv čovječnosti u Gazi ne bi trebalo da ostanu bez odgovora", rekao je Erdogan.

On je naglasio da je prioritet Turske da "obezbijedi da se u Gazi primeni trajni prekid vatre i da se humanitarna pomoć isporučuje bez prekida", prenijela je Al Arabija.

Erdogan je prethodno danas rekao novinarima na povratku iz Katara, da Turska odbacuje planove o uspostavljanju tampon zone u Pojasu Gaze, nakon završetka borbi u toj palestinskoj enklavu.

On je istakao da je takav plan, koji je prošle sedmice Izrael dostavio Turskoj i nekim arapskim državama, nepošten prema Palestincima.

O budućnosti Pojasa Gaze posle rata odlučivaće Palestinci, kaže Erdogan, ponavljajući da Izrael mora da vrati teritorije koje je okupirao.

Prema anketama sprovedenim u novembru, 70 do 80 odsto Izraelaca reklo je da bi Netanijahu trebalo da podnese ostavku posle rata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.