Ukrajinci treći Vaskrs dočekuju u ratu: Rusija i danas lansirala dronove
Foto: Tanjug/AP

Ukrajinci treći Vaskrs dočekuju u ratu: Rusija i danas lansirala dronove

Rusija je danas izvela novi napad dronovima na istok Ukrajine, gdje se situacija na frontu pogoršava.

Ukrajinci treći pravoslavni Vaskrs danas obilježavaju u ratu, a predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je u svom uskršnjem obraćanju da budu ujedinjeni u molitvi i nazvao Boga “saveznikom“ u ratu sa Rusijom, prenosi N1.

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da je Rusija lansirala 24 drona Šahed, od kojih su 23 oborena.

Šest osoba, uključujući jedno dijete, ranjeno je na istoku Harkova u požaru izazvanom ostacima dronova koji su pali na stamebnu zgradu, rekao je regionalni guverner Oleg Sinjehubov.

Nema podataka o nastradalima.

Zvaničnici su pozvali stanovnike da liturgiju prate onlajn iz bezbjednosnih razloga.

Šef kijevske gradske uprave Sergej Popko upozorio je da se čak i u svijetlim danima slavlja mogu očekivati “zla djela agresora“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.