"REKAO SAM MU, EMANUELE MI NE VJERUJEMO U TO": Zelenski odbio Makronov predlog, oglasio se i PUTIN

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u petak u intervjuu za Frans pres da odbacuje ideju o primirju u ratu sa Rusijom tokom Olimpijskih igara u Parizu, za šta je izrazio želju francuski predsjednik Emanuel Makron.

„Rekao sam: Emanuele, mi u to ne vjerujemo. Hajde da zamislimo na trenutak da postoji primirje. Prije svega, ne vjerujemo (Vladimiru) Putinu. Drugo, on neće da povuče svoje trupe. Treće, reci mi Emanuele, rekao sam, ko garantuje da Rusija to neće iskoristiti da dovede svoje trupe na našu teritoriju“, rekao je Zelenski.

"Mi nismo protiv primirja, nismo protiv kraja rata. Ali želimo pravedan kraj ovog rata. Mi smo protiv primirja koje bi koristilo neprijatelju", dodao je on.

Oglasio se i predsjednik Rusije

Nekoliko sati ranije, ruski predsjednik, koji je otputovao u Kinu, implicirao je da se protivi olimpijskom primirju jer je njegovoj zemlji zabranjeno učešće na Olimpijadi zbog invazije na Ukrajinu.

Makron je rekao da želi da "učini sve" da za vrijeme Olimpijskih igara širom svijeta zavlada olimpijsko primirje. Rekao je da mu je predsjednik Si Đinping dao podršku početkom maja.

Nije poznato da su Si i Putin, koji su se sastali u Pekingu u četvrtak, razgovarali o tom pitanju.

Izvor:INDEX HR

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.