Đurović i Pič: Izabrati nezavisne i profesionalne pojedince u pravosuđu

"Kurcijalne promjene mogu ubrzati evropski put Crne Gore"

Đurović i Pič: Izabrati nezavisne i profesionalne pojedince u pravosuđu

Pred aktuelnim sazivom Skupštine važni su izazovi, a saradnja Skupštine i Vlade može doprinijeti ubrzanju reformskih procesa u našoj zemlji, ocijenila je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, tokom sastanka sa Stjuartom Pičom, specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan.

Iz Skupštine su saopštili da je Đurović upoznala sagovornika sa ambicioznim planom u pogledu reformi u oblasti vladavine prava i izrazila očekivanje da će širok parlamentarni dijalog doprinijeti reformama u ključnim oblastima. 

Ona je naglasila da integracije u EU predstavljaju okosnicu parlamentarne većine. Đurović je poručila da su pred aktuelnim sazivom Skupštine važni izazovi.

Đurović ističe  da je za naš dalji napredak od naročitog značaja  postizanje dijaloga u vezi sa imenovanjima u pravosuđu. 

„Na nama je da iskoristimo ovu priliku i izaberemo nezavisne i profesionalne pojedince koji će isporučiti rezultate. Vjerujem da u sistemu postoje kvalitetni kadrovi kojima treba pružiti priliku“, navela je ona.

Govoreći o aspektu aktuelnih geopolitičkih dešavanja, sagovornici su konstatovali da je u teškom trenutku za Ukrajinu i Evropu potrebno pokazati zajedništvo i poslati poruku ohrabrenja regionu Zapadnog Balkana. 

Predsjednica Skupštine je navela da je Crna Gora kredibilan evropski partner, te da članstvo u NATO daje dodatnu sigurnost i podsticaj. 

Pič je tokom današnjeg razgovora izrazio zadovoljstvo optimističnim porukama u pogledu reformi i naglasio da krucijalne promjene mogu ubrzati evropski put Crne Gore. 

On je iznio uvjerenje da će nova parlamentarna većina uspješno odgovoriti na brojne izazove i u tom smislu naglasio da Velika Britanija ima za cilj da pomogne ubrzanju evropske integracije regiona, što predstavlja pravu priliku za građane i cjelokupan prosperitet. 

Kako je saopšteno iz Skupštine specijalni izaslanik Stjuart Pič je naveo da reperkusije rata u Ukrajini iziskuju regionalnu kooperativnost, te da postoje brojna pitanja kojima treba pažljivo pristupiti. 

On je kazao da Velika Britanija ostaje prijatelj i partner Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.