Kadetkinje pete u Evropi
Slavlje naših kadetkinja

Revanširale se u Poljskoj

Kadetkinje pete u Evropi

"Crvene" su u Gdanju pobijedile vršnjakinje iz Poljske 26:24 (12:11), i tako im se revanširale za poraz u glavnoj rundi takmičenja.

Kadetkinje Crne Gore Evropsko prvenstvo u Poljskoj završile su na petom mjestu, što je odličan rezultat za ekipu koju predvodi Maja Savić.

Nakon poraza od Portugala i Rusije, zbog kojih je izostala borba za neku od medalja, kadetkinje Crne Gore danas su pokazale da mogu da igraju sa najjačim selekcijama.

Selektor Maja Savić bila je zadovoljna što je njen tim učešće u Poljskoj završio pobjedom.

"Srećna sam, jer sam prije utakmice rekla da ne smijemo da izgubimo dva meča od iste ekipe, jednom je dovoljno. Mi imamo kvalitet da se borimo za jednu od medalja, ali pošto nemamo dovoljno iskustva loše smo počeli turnir. Da smo se probudile makar jedan meč ranije možda bi danas imali priliku da osvojimo neko odličje. Djevojke su pokazale da imaju potencijal i da je svijetla budućnost pred njima. Zadovoljna sam što smo igrali protiv jakih selekcija, što je jako dobro za nas", kazala je Savić.

Jedna od najboljih u selekciji Crne Gore, Đurđina Malović, priznaje da je nedostatak iskustva presudio u važnim mečevima.

"Ovo nam je prvo učešće na nekom ovakvom turniru. Nemamo dovoljno iskustva, do sada nijesmo igrale protiv najbojih. Naš tim je sjajan, smatram da zaslužujemo da igramo za neko od prva tri mjesta. Međutim, prvi dio turnira odigrale smo loše, ali smo kasnije pokazale da imaom veliko srce i da smo dobar kolektiv", istakla je Malović.

Na kraju turnira, selekcija Crne Gore može da se pohvali sa pozitivnim skorom od četiri pobjede i tri poraza.

U borbi za treće mjesto Danska ubjedljivo savladala Portugal 42:28, dok će je zlato osvojila Švedska, savladavši u finalu Rusiju 26:24 (13:12).

Crna Gora - Rumunija 26:24 (12:11)

Crna Gora: Nenezić, Rajković, Ujkić, Grbić, Prelević, Čavlović, Muratović 4, Stanković, Ristić, Pavicević I. 4, Pavicević J., Senić, Jauković 9, Agović 2, Malović 7, Arsenijević.

Rumunija: Jon, Roska, Kurment, Vartik 2, Bontea, Abed Kader 3, Voina, Andrei 7, Dindligan 1, Kraju, Onikas, Ilie 1, Vasiliu, Laslo 9, Korban 1, Karasol. (RTCG)