I u narednim danima isplate prve rate finansijske podrške za bivše radnike rudarsko-metalskog sektora
Informativna agencija Mina

I u narednim danima isplate prve rate finansijske podrške za bivše radnike rudarsko-metalskog sektora

Ministarstvo ekonomskog razvoja obavještava javnost da se isplata prve rate finansijske podrške za bivše radnike, u skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci za bivše zaposlene iz sektora rudarske i metalske industrije vrši u kontinuitetu, te da se u narednim danima očekuje izvršenje svih isplata za pozitivno donesena Rješenja, navodi se u saopštenju ovog Ministarstva.

Javni poziv za prijavu za ostvarivanje  finansijske podrške trajao od 10. januara do 10. marta ove godine. Na adresu Ministarstva pristiglo je preko 4750 prijava, dodali su iz Ministarstva.

Naveli su da zbog povećanog broja prijava, Komisija za razmatranje prijava i ispunjenosti uslova za dodjelu finansijske podrške, uz osnažene kapacitete intenzivno radi kako bi pristiglu dokumentaciju obradili u najkraćem mogućem roku.

"U skladu sa tim, u kontinuitetu, nakon obrade i pozitivne ocjene Ministarstvo upućuje Rješenja za ostvarivanje prava na ovu finansijsku podršku Ministarstvu finansija i socijalnog staranja na plaćanje", istakli su u saopštenju. 

Kako je pristigao veliki broj prijava od bivših radnika iz drugih privrednih djelatnosti koje nisu obuhvaćene  pomenutim Zakonom, ovom prilikom pozivaju javnost na strpljenje i razumijevanje jer Ministarstvo ekonomskog razvoja, naveli su, predano radi kako bi finansijsku podršku primili radnici rudarsko metalske industrije koji su se prijavili u roku, prilažući potpunu dokumentaciju, a koji, prije svega, ispunjavaju uslove propisane Zakonom o finansijskoj podršci za bivše zaposlene iz sektora rudarske i metalske industrije.

Napominju da su sredstava za ovu namjenu već u Budžetu za tekuću godinu, a planirana su i Budžetom za narednu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.