Janković: Požar u mjestu Šteke i dalje aktivan, pratimo situaciju iz minuta u minut
Foto: Pobjeda

"Uzrok požara najvjerovatnije nesavjesno ponašenje građana"

Janković: Požar u mjestu Šteke i dalje aktivan, pratimo situaciju iz minuta u minut

Požar koji je juče izbio u mjestu Šteke, iznad Kokota i danas je aktivan, ali ne ugrožava kuće, kazao je za portal Pobjeda komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković.

On je rekao da ekipe iz minuta u minut prate situaciju na terenu kako bi spriječili da u opasnost od vatre dođu objekti ili eventualno ljudski životi.

"Situacija je bolja u odnosu na jučerašnji dan. Pratićemo gdje je najpovoljnija pozicija kako bi mogli da priđemo vatri i lokalizujemo požar tokom dana", kazao nam je Janković.

Uzrok izbijanja požara u Štekama, smatra on, je nesavjesno ponašanje građana ili namjerno paljenje vatre. Kako upozorava, pored svih apela, broj požara je ovih dana kao tokom ljetnje požarne sezone.

Od sedam sati u subotu do 16 sati u nedjelju pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada realizovali su ukupno 22 intervencije.

Od ukupnog broja 15 prijava odnosilo se na požare trave i niskog rastinja na sljedećim lokacijama: Liješta, Goričani, Seoštica, Kamenica, Stara varoš, Bioče, Smokovac, Kosor, Stravče, Oraovo, Ubli, Šteke, Propratnica, Kornet i Kuči navode iz Službe zaštite i spašavanja, uz napomenu da su u dva navrata intervenisali i na gašenju divlje deponije.

Janković je saopštio da je danas aktivan i požar u reonu Brskuta. I tu problem vatrogascima predstavlja nepristupačan teren, ali očekuje da će se vatra sama ugasiti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.