Vučić odlikovao Kneževića, Džonija Depa...
Foto: RTS

Vučić odlikovao Kneževića, Džonija Depa...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas ordenom srpske zastave prvog stepena predsjednika Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića. I holivudski glumac Džoni Dep nagrađen je Zlatnom medaljom za zasluge na svečanoj ceremoniji dodjele odlikovanja povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije. U Palati Srbije danas će biti uručeno ukupno 88 odlikovanja.

Vučić je lideru Demokratskog fronta (DF) orden uručio u Palati Srbije povodom Dana državnosti Srbije koji se obilježava danas. 

o17393931024

Orden mu je dodijeljen za naročite zasluge i učvršćivanje odnosa Srbije i Crne Gore.

Zvijezda Pirata sa Kariba rekao je da je jako davno bio blagosloven kada se sreo sa „veoma neobičnim čovjekom" za koga je odmah znao da je poseban i da ne pripada u Holivudu.

„To je Emir Kusturica. On je postao brat. Njegova porodica je postala moja“, rekao je glumac i istakao da je želio ovdie da napravi film.

285302361620ba8753e512439276690v4big

„Radio sam sa spektakularnom ekipom. Vierujem da ovde postoji još mnogo talenta koji ćemo iznaći, nadam se da ću biti dio toga“, rekao je Dep, zahvaljujući se predsiedniku Vučiću.

Na samom početku ceremonije intonirana je himna Srbije "Bože pravde".

"Dva velika događaja na isti dan stvorila su savremenu Srbiju. Dva velika događaja na isti dan stvorila su savremenu Srbiju. Prvi je po istoričarima najvažniji, ustanak koji će stvoriti nezavisnu Srbiju. Bez tog dana ništa ne bi bilo. Zahvaljujući njima mi smo danas garant mira i slobode na ovim prostorima. Tog 15. februara 1804. godine u Orašcu, podignut je prvi slobodarski ustanak na Balkanu. Budućnost srpske politike je u tome da naše odluke donosimo samostalno i nezavisno, da vodimo računa o našim građanima, ne o interesima drugih koji nam nikada nisu želeli dobro", istakao je Vučić u govoru, prenosi RTS. 

Zaslužni građani

Orden Republike Srbije na lenti

Željka Cvijanović, predsednica Republike Srpske

Orden srpske zastave prvog stepena

Milan Knežević, narodni poslanik Skupštine Crne Gore

Orden srpske zastave trećeg stepena

Erik Bišop

Klaus Mejer Kabri

Sretenjski orden prvog stepena

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vovodine

Manastir sveti Prohor Pčinjski

Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane

Srpska čitaonica u Irigu

Galerija Matice srpske

Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu

Narodno pozorište Užice

Srpsko lekarsko društvo

Sretenjski orden drugog stepena

Banka Poštanska štedionica AD Beograd, Novinsko-izdavačko preduzeće Borba AD

Sretenjski orden trećeg stepena

Klinika za pulmologiju KC Srbije, koja postoji 90 godina

Profesor doktor Vladimir Obradović

Naučni institut za veterinartsvo Srbije

Fakultet muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu

Istorijski institut Beograd

Vaterpolo klub Partizan

Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena

Džon Kapelo, predsednik fondacije Halijard
Svečanosti prisustvuje i holivudski glumac Džoni Dep, koji će biti nagrađen Zlatom medaljom za zasluge.

Posthumna odlikovanja

Posthumno su odlikovani Milutin Mrkonjić, Dušan Duda Ivković, orden prima sin Pavle Ivković. Odlikovan je i bivši direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, orden je primila majka Marija Tasovac. Odlikovan je i Vladimir Vlada Veličković, orden primao sin Vuk Veličković, kao i Miroslav Lazanski, orden primio sin Aleksandar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.