Pijani vozač kamiona prošao kroz crveno, udario u 31 automobil, došlo do eksplozije, stanari evakuisani
Foto: AFP

Pijani vozač kamiona prošao kroz crveno, udario u 31 automobil, došlo do eksplozije, stanari evakuisani

Pijani vozač kamiona u južnoj Njemačkoj zakucao se svojim vozilom u parkirane automobile nakon što je ignorisao crveno svijetlo. Od siline udarca neki od automobila su se zapalili, saopštila je policija.

Tri osobe su lakše povrijeđene u utorak uveče, a oštećeno je 31 vozilo u incidentu i Firtu, nedaleko od Nirnberga,prenosi N1.

Vozač kamiona je prvo nije reagovao na crveno svijetlo, zbog čega je okrznuo automobil koji se nalazio na raskrsnici, pa je nastavio dalje bez zaustavljanja, navodi se u saopštenju policije.

Ubrzo nakon toga, kamion se zakucao u nekoliko parkiranih automobila i gurnuo ih napred, a neki su zbijeni uz zidove zgrada.

U lančanom sudaru se zapalilo nekoliko automobila, fasada kuće i sam kamion. Stanari iz kuće su evakuisani.

Vozač, 50-godišnji turski državljanin bez stalnog boravka u Njemačkoj, uhapšen je na licu mjesta.

Alkotest je pokazao da je u krvi imao daleko veću količinu alkohola od dozvoljene. Lakše su povrijeđeni vozač kamiona, vozač automobila kojeg je kamion pokupio na semaforu i jedan prolaznik.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.