Sin glumice: Samo Vesna Pećanac može da živi sa 20 eura cijeli mjesec

Sin glumice: Samo Vesna Pećanac može da živi sa 20 eura cijeli mjesec

Javnost je bila potresena zbog vijesti da je nekadašnja filmska diva SFRJ Vesna Pećanac korisnica narodne kuhinje, a za to se možda ne bi ni saznalo da patrijarh Porfirije nije posjetio kuhinju Verskog dobrovoljnog starateljstva u Beogradu, pa je na fotografijama s tog događaja osvanula i čuvena glumica.

Mnogima nije bilo jasno kako je supruga kultnog reditelja Živka Nikolića, koja je tokom karijere ostvarila brojne uloge u najznačajnijim filmovima jugoslovenske kinematografije, došla u situaciju da se hrani u humanitarnoj menzi.

O toj temi sada se oglasio i njen sin Petar Nikolić, koji je otkrio da li su ga potresli naslovi koje je čitao o svojoj majci, kao i fotografije iz Narodne kuhinje.

"Nisam bio naročito potresen, kako su neki mediji to prikazivali, jer to traje godinama. Žena je, opet, u toj kuhinji sjedjela i razgovarala sa patrijarhom. Dakle, bio je to sastanak na visokom nivou. No, ona nije u zavidnoj situaciji. U dugovima je do guše. Jure je izvršitelji. Ona se snalazi kako zna i umije. Ne može sama, ali eto, ona se bori nekako. Obraća se ljudima za pomoć, a pomoć uglavnom izostaje. Gdje su kolege? Šta rade političari?", upitao je Nikolić u intervjuu za Blic.

251037829101585620446482265677177199419182286n

Nikolić, foto: Facebook

Već godinama govori se o teškoj sudbini koja je njegovu porodicu zadesila posle smrti oca.

"Mislim da je ta tragedija počela devedesetih i da je ona bila opšta. Živko je samo jedan primjer ili istureni slučaj. Ima mnogo žrtava ratova, tranzicije, odnosno dekomponovanja našeg društvenog i državnog ustrojstva. Živkova je krivica možda bila to što je bio najbolji u svome poslu. Nekima se uspjeh ne prašta. Pogotovo onaj međunarodni. Ako sam šta iz očevog primjera mogao da naučim, to je da postoji tamna strana ljudske prirode i da je veoma moćna i učinkovita. O tome govore i svi Živkovi filmovi, ali i naša neposredna istorija", kaže Petar.

Kada je javnost nedavno saznala za tešku situaciju Vesne Pećanac, mnoge kolege glumci iz Srbije, ali i iz Crne Gore, javili su se da joj pomognu. Međutim, Petar Nikolić kaže da, koliko zna, još uvijek niko nije pomogao, u smislu da se trajno njen status i situacija riješe.

"Ona je dužna preko 15.000 eura državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bijede. Ima mjeseci kada joj uzmu cijelu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi cio mjesec sa dvadeset eura? Samo Vesna Pećanac", zaključio je Petar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.