Uvala Kruče: Pronađeno tijelo muškarca

Uvala Kruče: Pronađeno tijelo muškarca

Ekipe iz Uprave za pomorske sigurnosti i upravljanje lukama pronašle su tijelo muške osobe na istočnom dijelu uvale Krče na Maloj plaži. Portal Bar piše da je pronađeno tijelo državljanina Srbije koji je nestao u petak veče.

 Iz Pomorsko operativog centra Uprave pomorske sigurnosti (UPSUL) su ranije kazali da su angažovani ronilaci RCUD iz Bijele, čiji je zaron sa specijalnom opremom.

Novostima je potvrđeno da je Pavle Cibulski (72) isplovio u petak, a njegovo tijelo pronađeno je danas.

Godinama on sa suprugom tokom svih 12 mjeseci živi u Kručama. Tog dana vremenski uslovi nisu bili povoljni, jer je duvao jak sjevero-istočni vjetar koji je na momente dostizao udare i do 40 čvorova. Nakon isplovljenja porodica gubi kontakt sa njim pa su obavijestili nadležne službe. U prethodna dva dana potraga nije dala rezultate potvrdili su iz Pomorsko operativog centra Uprave pomorske sigurnosti (UPSUL).

Danas su vremenski uslovi mnogo povoljniji za traganje za nestalom osobom.

Podsjećamo, jutros je nastavljena potraga za ribarom koji je nestao kod Valdanosa

Iz Uprave pomorske sigurnosti sinoć su sačekali da vremenske prilike dozvole i oko 19 časova opet su aktivirali potragu koja je trajala do 22 sata.

"Uz koordinaciju sa NCC Podgorica, izvršena je pretraga u vremenu od 19 do 22 časa sa Fronteks helikopterom u SAR zoni od rijeke Bojene do uvale Utjeha, a prema otvorenom moru. Nije uočena nestala osoba i čamac. Danas se nastavlja potragu sa RCUD roniocima", kazao je o sinoćnoj akciji u izjavi za portal Dan pomoćnik direktora za sigurnost plovidbe u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Podsjećamo, Pomorsko-operativi centar Uprave pomorske sigurnosti preksinoć, u 19.15 sati, primio je informaciju da se jedan pecaroš predveče otisnuo na more u uvali Kruče kod Starog Ulcinja, a da je porodica izgubila svaki kontakt sa njim.  

Kako su saopštili, ustanovljeno je da se radi o starijoj osobi, koja je upravljala sa malim čamcem od tri metra.

Vremenski uslovi nisu bili povoljni, jer je duvao jak sjevero-istočni vjetar koji je na momente dostizao udare i do 40 čvorova.

Takođe, loši vremenski uslovi na moru otežavali su potragku, koja je u jednom trenu morala biti prekinuta.

Danas su uslovi na moru dozvolili da se akcija sprovede po planu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.