Poljsko-ukrajinski konzorcijum zainteresovan za ulaganje u sektor stočarstva u Crnoj Gori
Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Poljsko-ukrajinski konzorcijum zainteresovan za ulaganje u sektor stočarstva u Crnoj Gori

Predstavnici poljsko – ukrajinskog konzorcijuma, Agnješka Klasa i Edvard Pavčimovič, ispred poljske firme Voltex d.o.o i ukrajinske firme Barkom posjetili su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gdje su sa predstavnicima Ministarstva, državnim sekretarom Nebojšom Veličkovićem, generalnim direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem, načelnikom Dikrekcije za stočarstvo Rankom Bogavacem i savjetnikom Miodragom Došljakom razgovarali o ulaganju u stočarsku proizvodnju i preradu stočarskih proizvoda u Crnoj Gori.

Predstavnici konzorcijuma su na sastanku izrazili namjeru da ulažu u stočarski sektor u Crnoj Gori, prije svega u sektor govedarstva i svinjarstva kao i u klanične i prerađivačke kapacitete.

Istakli su da bi svi potencijalni proizvodi našli plasman na inostranom tržištu dok bi u proizvodnji upošljavali domaću radnu snagu.

Predstavnici ministarstva su ih upoznali sa zakonskim okvirima i podsticajnim mjerama, kako nacionalnim tako i sredstvima podrške IPARD programa i iskazali spremnost da u budućim aktivnostima pruže punu podršku kako bi ovakvi i slični projekti dobili valorizaciju u privrednom životu Crne Gore.

Investitori su prepoznali potencijale za razvoj stočarstva i istakli da su uslovi u Crnoj Gori podjedanako dobri za razvoj mljekarskog sektora kao i za tov i proizvodnju mesa.

Dogovoreni su budući koraci, pri čemu će konzorcijum u najkraćem roku detaljno obrazložiti planove, nakon čega će uslijediti dalja realizacija saradnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.