Preminuo Milutin Mrkonjić
Foto: Facebook

Preminuo Milutin Mrkonjić

Srpski političar i narodni poslanik Milutin Mrkonjić preminuo je u Beogradu u 79. godini, nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, a tu vijest potvrdio je i Ivica Dačić.

Milutin Mrkonjić, političar i dugogodišnji partner pjevačice Ane Bekute izgubio je najtežu borbu na Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, gdje se posljednjih nedjelja liječio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba, piše Blic.

Mrkonjiću se prošlog četvrtka, 18. novembra, stanje naglo pogoršalo, a ljekari su tada saopštili da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

“Njegovo trenutno zdravstveno stanje je ozbiljno, a Konzilijum ljekara Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” preduzima sve neophodne mjere intenzivnog liječenja. O zdravstvenom stanju pacijenta Milutina Mrkonjića Konzilijum će izvjestiti javnost u odgovarajućim terminima”, naveli su tada u saopštenju Instituta “Dedinje”.

Podsjetimo, on je prethodno, početkom novembra, završio na kardio-vaskularnoj klinici u Beogradu gdje mu je ugrađen pejsmejker. U avgustu mjesecu operisao je srčane zaliske, i to novom metodom, preko prepona.

Partnerka Ana Bekuta bila je uz njega do posljednjeg trenutka i svakodnevno ga je obilazila na klinici. Njih dvoje su bili u ljubavi deset godina.

Prethodno, Mrkonjić je bio u braku sa suprugom Draganom, od koje se nikada nije zvanično razveo.

Milutin Mrkonjić diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Po završetku fakulteta radio je u Birou za studije i projektovanje željeznica, a od 1974. godine bio je rukovodilac Sektora za projektovanje. Godine 1977. zaposlio se u Centru za istraživanje i projektovanje, a njegovim spajanjem sa Saobraćajnim institutom postaje njegov direktor.

Bio je rukovodilac obnove Srbije ispred Vlade Srbije posle NATO bombardovanja 1999. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.