Pretvorite single dane u najbolje dane svog života!
ilustracija

Pretvorite single dane u najbolje dane svog života!

Iskoristite dvadesete koje sa sobom nose mnogo mogućnosti za zabavu i slobodu za otkrivanje mogućnosti prije nego što odaberete svoj put i partnera s kojim ćete se skrasiti...piše Cosmo.hr.

1. Želite pozitivnije događaje u životu? Mislite pozitivno! Uz svjesno pozitivno razmišljanje ostajete puni nade i rastu vaše šanse za uspjeh u vezi i na svim drugim poljima. Optimizam je usko povezan uz samopouzdanje. Dio njega nosimo u sebi, dok većinu možemo naučiti. Iako je je učenje u fazi tumaranja kroz ljubavnu pustinju nešto teže, ipak je moguće. Način na koji reagujete u nevolji dobrim dijelom zavisi o prošlim iskustvima, ali ako ste uglavnom bili žrtva ili gubitnik, to ne znači da se stvari ne mogu promijeniti. Malim koracima krenite prema promjenama. Ponavljajte  “Vjerujem u sebe”, nosite komad nakita koji vam je poklonio neko ko vas je volio kao podsjetnik da ste osoba koju je moguće voljeti ili se bavite bilo kojom aktivnošću u kojoj uživate bila kreativna ili fizička. Nema ničeg atraktivnijeg od pozitivne energije.

2. Izađite iz kuće! Družite se s ljudima koji imaju način razmišljanja sličan vašem. Prihvatajte pozive za izlaske i sami pozivajte ljude s kojima vam je ugodno na kafu, večere, koncerte… Budite otvoreni za sve mogućnosti, ali nemojte biti usresređeni jedino na pronalazak prave ljubavi. Opustite se i dobro se zabavljajte. Ostalo će se dogoditi samo po sebi. A ako se i ne dogodi, sve dok ste sretni - nema veze.

3. Pomirite se s činjenicom da vam je svejedno potrebno izvjesno vrijeme da krenete dalje. Na kraju veze uzmite  dovoljno vremena za žal i liječenje. Ako to ne učinite, rizikujete brz ulazak u novu vezu koja će vam služiti samo da prebolite onu koja je propala i ponavljanje istih grešaka.

4. Razmislite o novim perspektivama pogleda na stvari. Ko kaže da je vrijeme bez muškarca potpuna pustinja? Ako imate dobre prijatelje i ispunjavaju vas posao koji radite i vaši hobiji, budite sigurni da je takav način života mnogo bolji nego vrijeme provedeno u lošoj vezi.

5. Zaboravite na loše raspoloženje. Nemojte se izgubiti u samosažaljenju i pesimizmu. Pazite se generaliziranja (Svi muškarci su loši), katastrofalnih razmišljanja (Nikad neću nikoga pronaći!), preuzimanja mentalnih filtera zbog kojih ćete vidjeti samo negativne stvari i preuranjenih zaključaka (Ne sviđam mu se). Ovi primjeri pesimističnog razmišljanja mogu vas dovesti u očajnu situaciju kada ćete u svakom muškarcu kojeg sretnete tražiti partnera. Pokušat ćete mijenjati svakog od njih umjesto da ih prihvatite takvima kakvi jesu. Jedino sebe možete mijenjati jer niko ne može ispuniti vaše emotivne potrebe osim vas samih. Očaj vas može promijeniti na neprirodan i nezdrav način.

6. Suočite se s glavnim problemima. Ako očajno želite upoznati gospodina Pravog, riješite probleme koji su obično u pozadini toga. Oni uključuju nesigurnost i neprihvaćanje drugih takvima kakvi jesu. Iskoristite vrijeme kad ste sami za proučavanje ovih problema razgovrajući s prijateljima, čitajući o tim temama ili razgovorima sa stručnjacima. Preispitajte sumnje u vlastite mogućnosti i svjesno se otvarajte prema novim mogućnostima. Pronađite način za jačanje samopouzdanja od kupovine nove odjeće do redovnog vježbanja ili upisivanja kursa kojim ćete proširiti svoje radne kvalifikacije. Što ste zadovoljniji sami sobom bolje za vas i vašeg potencijalnog partnera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.