Injac: Đukanović da doprinese miru
Olivera Injac

"Bezbjednost svih da bude prioritet, bez izuzetka"

Injac: Đukanović da doprinese miru

Ministarka odbrane Olivera Injac pozvala je predsjednika države Mila Đukanovića da doprinese da mir i bezbjednost Crne Gore budu prioritetna vrijednost svih, bez izuzetka.

Ona je reagovala na jučerašnju izjavu predsjednika države Mila Đukanovića, povodom ustoličenja mitropolita Joanikija.

"Izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, direktna je nedosljednost zajedničkog saopštenja sa sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojoj sam i sama prisustvovala, a kojim su, povodom najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, svi društveno-politički akteri pozvani na mir, suzdržanost, toleranciju i razumjevanje, te poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda, Ustava i zakona Crne Gore”, kazala je ona. 

Ona je istakla da izjava Đukanovića kojom je najavio spremnost da se pridruži protestima, ukoliko se ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 05.09.2021. godine, nedvosmisleno dovodi u sumnju njegovo zalaganje za implementaciju zaključaka Savjeta za odbranu i bezbjednost, jer se ne može razumjetii kao težnja za smirivanje tenzija i društvene radikalizacije u Crnoj Gori.

“Politizacija vjerskih pitanja, nije put crnogorskog razvoja i prosperiteta, a politički akteri koji politizuju vjerska pitanja i odluke, odnosno pristupaju im kao političkim i koriste ih za sopstvenu političku agendu, ne promovišu vrijednosti dijaloga i tolerancije, kao primarnim za evropski put Crne Gore”, kazala je ona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.