CKM: U čast jubileja Crnoj Gori poklanjamo pjesmu 21. maj
Crnogorska kulturna mreža

CKM: U čast jubileja Crnoj Gori poklanjamo pjesmu 21. maj

Crnogorska kulturna mreža i ove godine u čast jubileja 15 godina obnove nezavisnosti Crnoj Gori poklanja pjesmu koja nosi naziv 21. maj.

Tekst je kako se navodi pisao predsjednik organizacije Aleksandar Damjanović aranžman i muziku Dejan Božović a izvode je Zdravko Đuranović i Tanja Šeter. U tv spotu glume Aleksandra Pavlović i Darijan Hodžić.

"Veći dio kadrova u spotu je sniman u Nikšiću jer smo željeli da iz našeg grada bez obzira ko vršio lokalnu vlast pošaljemo poruku da on nije grad u kojem će se nipodaštavati tekovine 21. maja", poručuje se u saopštenju CKM-a.

Dodaju da je kompozicija “21 maj” ljubavna pjesma sa najdubljim i najiskonskijim ośecajima posvecenim našoj Crnoj Gori.

"Trudili smo se da kroz tradicionalni pristup, koristeci instrumente koje i Crna Gora baštini, damo svoj doprinos na promociji i očuvanju naseg melosa i autenticnosti", izričiti su iz CKM-a.

Zadovoljstvo je kako navode što su uspjeli da Crnoj Gori polonimo još jednu pjesmu koja će pjevati o njoj i o jednom od najvažnijih datuma njene novije istorije.

"Ovim putem izražavamo poštovanje prema radu Momčila Zekovića koji je u prethodnih par mjeseci našoj državi poklonio tri pjesme. Pozivamo i ostale kulturne stvaraoce da počnu da stvaraju nove pjesme o Crnoj Gori. Takođe apelujemo  na Ministarstvo kulture da podrži ovaj vid stvaralašva jer pjesme o Crnoj Gori nikad nije dosta", zaključuje se u saopštenju CKM-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.