Popović: Izvinjavam se građanima Crne Gore
Andrija Popović

Popović: Izvinjavam se građanima Crne Gore

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović se izvinio javnosti zbog bacanja skupštinskog poslovnika na početku današnje sjednice Skupštine na Cetinju, ističući da mu predsjednik parlamenta Aleksa Bečić, nije htio dopustiti da proceduralno govori. On je naglasio da je Cetinje danas na opsadom jer su u tom gradu postavljene ograde i kordoni policije.

Na samom početku Skupštinskog zasijedanja na Cetinju, počele su tenzije. Tako je poslanik LP Andrija Popović, nakon polemike i rasprave sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem, dobio opomenu, nakon čega je burno reagovao i u pravcu poslanika bacio poslovnik.

"Nijesam mogao vjerovati da se može tako kršiti poslovnik Skupštine Crne Gore, ne dozvoliti da proceduralno govorim taj minut, a odnosilo se na to da je danas višestruko prekršen Ustav, član 24 i poslovnik Skupštine, ograničenje ljutskih prava i sloboda. Radi se o tome da je Cetinje, prijestonica Crne Gore-grad heroj, srce Crne Gore, danas pod opsadom, ograde, kordon policije. Htio sam da ukažem na to da to ne smijemo da dozvolimo, narodne Poslanike treba da čuva policija i ograde od naroda. Da podsjetim da su nekad demonstracije trajale danonoćno, prije 80 godina, od 25. do 27. marta, 1941. godine, bile su na Cetinju, protiv tadašnjeg trojnog pakta, osamdeset godina kasnije, protiv novog trojnog pakta i nove fašizacije društva. Ali, u svakom slučaju vjerujem da ćemo svi naravučenje izvući iz ovoga. Nikad se ovo više ne smije desiti na Cetinju, da se čitav grad blokira, da bi se poslanici zaštitili od svog naroda, koji ga je izabrao. Nikome ne prijeti nikakva prijetnja", izjavio je Popović, prenosi Gradski radio.

On ističe da ga je Bečić u trećoj ili četvrtoj rečenici prekinuo.

"Prosto nema nikakvo objašnjenje, iako ja u ovih pola godine novog saziva imam veoma negativna iskustva sa njim. Nimalo demokratsko vođenje Skupštine i naročito dvojni aršini prema različitim poslanicima, koji dolaze iz pozicije i opozicije. Vjerujem da će se sve to mirno završiti. Danas su pitanja premijeru, sjutra se nastavljaju pitanja članovima Vlade, ali to će biti u Podgorici. Ponavljam, nikad više, prijestonica Crne Gore, grad heroj, ne smije da doživi ovakvo opsadno stanje", kazao je Popović.

Na jutrošnjim fotografijama sa Cetinja vide se postavljene ograde i raspoređeni pripadnici policije koji je trebalo da obezbijede nesmetan ulaz do zgrade.

Jake policijske snage raspoređene su na Cetinju, a Studentski trg obezjeđuju specijalci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.