Popović: Ura će ucijeniti parlamentarnu većinu da Abazović ostane premijer
Andrija Popović

Popović: Ura će ucijeniti parlamentarnu većinu da Abazović ostane premijer

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović kazao je da očekuje da će GP URA ucijeniti parlamentarnu većinu od 30. avgusta 2020. da Dritan Abazović ostane premijer, ali se nada da će Ustavni sud oboriti Zakon o predsjedniku i da će se vanredni parlamentarni izbori održati prije ljeta. On je u emisiji "Link" kazao da će LP na sjutrašnjem Glavnom odboru odlučiti da li će podržati kandidata DPS-a Mila Đukanovića ili SDP-a Draginju Vuksanović Stanković za predsjednika Crne Gore da predstojećim izborima.

“Ne vjerujem da će bilo kome od liberala pasti na pamet da podrži crkvenu vlast i kandidate koji su pod kontrolom religijskog centra moći koji ne priznaje Crnu Goru, državne simbole, crngorski jezik”, kazao je on.

Podsjeća da je LP insistitrala na zajedničkom kandidatu suverenističkog bloka.

“Čija je krivica što imamo dva kandidata to je sada manje bitno. Imamo velike izglede za dobar rezultat. Vjerujem da je svima nama iz suverenističkog bloka jasno da je voda došla do grla i da se moramo držati zajedno”, rekao je Popović.

Popović kaže da je Zakon od predsjedniku antidemokratski i favorizuje kandidate samo najvećih stranaka kada je riječ o prikupljanju potpisa.

“Ja čestitam Ujedinjenoj Crnoj Gori što je uspjela da skupi potpise, ali vidjećemo koliko će glasova osvojiti na izborima”, rekao je on.

Siguran je da će smijenjena Vlada Dritana Abazovića uraditi sve da ostane na vlasti do kraja mandata, odnosno septembra 2024. godine, a ocjenjuje da je to u interesu i ostalim partijama iz parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. 

“Uzdam se u to da će Ustavni sud uzeti kao prioritet kontroverzni Zakon o predsjedniku, da će on biti oboren i tada se stiču uslovi da predsjednik države raspusti parlament i da se raspišu parlamentarni izbori. Siguran sam da će do početka ljeta biti održani vanredni parlamentarni izbori”, ocjenjuje Popović.

Govoreći o pregovorima o mandataru aktuelne većine, ponavlja da je siguran da će uraditi sve da sačuvaju vlast.

“Bliži sam tome da će URA do 15. marta ucijeniti aktuelnu parlamentarnu većinu da Abazović ostane premijer, a da oni naprave novu raspodjelu. Ako ne formiraju Vladu stiču se svi ustavni i zakonski uslovi da se raspusti parlament i održe vanredni izbori”, kazao je on.

Istakao je da očekuje da će u narednom periodu biti odabran četvrti kandidat za sudiju Ustavnog suda. 

Komentarišući raskidanje saradnje sa kompanijom „Pomorski saobraćaj“ na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane, kaže da je riječ o revanšizmu.

„Tako je uništen Montenegro Airlines, Sveti Stefan, KAP. Ako znaju da iza tih kompanija može biti neko ko je blizak nekadašnjoj vlasti, oni idu đonom ne gledajući javni interes i posljedice“, smatra lider LP.

Podizati akcize u ovom trenutku je suludo, smatra Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.