Sastanak Injac i Trpkoski, Foto: Ministarstvo odbrane

Injac sa ambasadorom Trpkoskim

"Crna Gora ostaje pouzdan partner Sjeverne Makedonije"

Ministarka odbrane Olivera Injac, sastala se sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Mihajlom Trpkoskim.

Injac je istakla da Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju odličnu saradnju u oblasti odbrane i da će Ministarstvo odbrane Crne Gore ostati opredijeljeno za dalje jačanje bilateralnih odnosa sa Sjevernom Makedonijom.

Injac je naglasila da je jedan od najvažnijih segmenata bilateralne odbrambene saradnje školovanje crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji "General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, kao i zajedničko djelovanje u regionalnim inicijativama.

Injac je ukazala na poseban značaj savezničke saradnje dvije države u NATO, čime se dodatno osnažila stabilnost i sigurnost Zapadnog Balkana.

Ambasador Trpkoski zahvalio se na prijemu i istakao kvalitet dosadašnje odbrambene bilateralne saradnje, naglasivši da se Crna Gora kroz kontinuiranu i aktivnu podršku pokazala kao pouzdan partner Republici Sjevernoj Makedoniji.

Izrazio je očekivanje da će dvije zemlje i dalje intenzivno sarađivati, kako bi pružile puni doprinos Alijansi u pogledu postizanja stabilnosti u regionu, ističući značaj učešća dvije vojske na međunarodnim vježbama kao što su one koje se organizuju na poligonu Krivolak u S. Makedoniji.

Trpkoski je kazao da će Sjeverna Makedonija ostati posvećena intenzivnoj saradnji dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministarka Injac i ambasador Trpkoski takođe su se osvrnuli na globalnu epidemiološku situaciju, izazvanu virusom COVID-19, te iskazali očekivanje da će vakcinacija koja se očekuje u narednom periodu dati rezultate na značajnom poboljšanju epidemiološke situacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.