SD Berane: Na sceni istrajni pokušaji revitalizacije nacional - šovinističkih tendencija
SD

SD Berane: Na sceni istrajni pokušaji revitalizacije nacional - šovinističkih tendencija

Po ko zna koji put svjedočimo, svakovrsnim izazivanjima nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti na području našeg grada, sada u vidu ponovnih neprimjerenih i uvrijedljivih natpisa upućenih određenim nacionalnim grupacijama, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SD Berane.

"Ovo je, još jedan u nizu, atak na građansku, međunacionalnu i međukonfesionalnu harmoniju na ovom prostoru. Na sceni su istrajni pokušaji revitalizacije nacional - šovinističkih tendencija u Beranama, čija učestalost posljednjih mjeseci, izaziva veliku uznemirenost svakog dobronamjernog građanina", kazali su iz SD Berane.

Dodaju i da zabrinjava i relativizacija ovakvih pojava od strane rukovodstva Berana i "optuživanje izmišljenih neprijatelja, umjesto da se pogledaju u ogledalo".

"Ono što dodatno zabrinjava je i okolnost da je Berane, očigledno,postalo pogodno tle za ispoljavanje ovakvih devijantnih pojava i to je ono, čemu se, kao društvo moramo suprotstaviti. Zaista je otužna slika grada koji je, ne tako davno, bio simbol sklada nacionalne, vjerske ikulturne raznolikosti.  Stoga, Socijaldemokrate apeluju na nadležne bezbjednosne instance, da bez odlaganja, preduzmu odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja a nadalje i prevencije, sličnih pokušaja dodatnog urušavanja građanske ravnoteže u našem gradu", saopšteno je iz SD Berane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.