SD: Beransku vlast ne brine potencijalna ekološka bomba na Rudešu
SD Berane

SD: Beransku vlast ne brine potencijalna ekološka bomba na Rudešu

"Ovih dana beransku javnost, kao i nekoliko puta poslednjih godina, uznemirilo je saopštenje objavljeno na jednom od crnogorskih portala, da se u objektima bivšeg industrijskog kompleksa na Rudešu nalazi velika količina neadekvatno uskladištenih opasnih hemikalija", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SD Berane.

Iz te partije ističu da ih pored te vijesti, uznemirava i činjenica da se nosioci vlasti u Beranama već šest godina ne uključuju u rješavanje ovog problema, "iako on, možemo slobodno reći, predstavlja toliku opasnost za građane Berana i materijalna dobra naše opštine, da se sa pravom može o njemu govoriti kao tempiranoj ekološkoj bombi".

SD Berane navodi da su nesaglediv posljedice mogućeg incidenta, koji može nastati zbog činjenice da su hemikalije koje se nalaze u različitim objektima tog kompleksa neodgovorno uskladištene, sa isteklim rokovima, oštećenih pakovanja i slično, i to u objektima koji su urušeni i neobezbijeđeni.

"Za očekivati je da se poslije ovog našeg saopštenja oni oglase, te kao i svaki put do sada, proglase nenadležnim, ne shvatajući da jedna lokalna vlast mora da rješava sve probleme koji su na njenoj teritoriji, i stare i nove, prvenstveno zbog zdravlja i sigurnosti svih njenih građana", navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor Socijaldemokrata Berana pozvao je lokalnu vlast u ovom gradu da se kako kažu,osvijesti i prestane baviti sitnom i nebitnom politikantskom pričom, zadovoljavanjem ličnih interesa „zaslužnih“ pojedinaca i manjih grupacija, "već da se uhvati u koštac sa ozbiljnim problemima, kao što je upravo ovaj o kojem govorimo, a ukoliko nemaju dovoljno znanja i kapaciteta da ga riješe, mogu nam se obratiti i mi ćemo im rado pomoći.Jer, nama je interes građana Berana na prvom mjestu.Budva je ipak 200 km daleko", zaključuju SD Berane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.