Šehović: Građani koji ne idu u vjerske objekte su diskriminisani
Damir Šehović

Poslanik Socijaldemokrata komentarisao nove mjere

Šehović: Građani koji ne idu u vjerske objekte su diskriminisani

Karakter nove Vlade i premijera Zdravka Krivokapića najbolje opisuje to što su zabranili naučne skupove, a omogućili vjerske obrede, saopštio je poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović.

Šehović poručuje da svi koji ne posjećuju vjerske objekte su na očigledan način diskriminisani i tretiraju se građanima drugog reda. 

Dodaje da se sve to odvija u sekularnoj državi.

"Da paradoks bude veći, ostaje nejasno zasto su posbeno izdvojeni (čitaj: zabranjeni) naučni skupovi. Izgleda da oni predstavljaju posebnu opasnost?! Možda je zato novim mjerama novih “stručnjaka” sve zabranjeno samo ne “tradicionalni vjerski obredi u zatvorenom i na otvorenom”, naveo je poslanik Socijaldemokrata u objavi na Tviteru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.