OO DPS Andrijevica: Partijska pripadnost glavni kriterijum podjele funkcija na stranačkim sastancima

OO DPS Andrijevica: Partijska pripadnost glavni kriterijum podjele funkcija na stranačkim sastancima

Kada je premijer Krivokapić govorio o stručnim kadrovima i depolitizaciji javne uprave, to je bila bajka, namijenjena međunarodnoj zajednici. Građani Andrijevice su brzo dobili priliku da vide po kojim kriterijumima se popunjava javna uprava, ali i da svjedoče kako se novovladajući svađaju i otimaju oko plijena u vidu postavljenja i novih funkcija, navodi se u saopštenju DPS-a Andrijevica.

"Pošto ne mogu da se dogovore, kako će podijeliti funkcije, njihovi aktivisti danima su protestvovali i pozivali se na obećanja koja su im stranke dale u predizbornoj kampanji. Sve to rezultiralo je sukobima u koaliciji. Partijski sastanci se danima ponavljaju u svim mjesnim odborima, jer se do dogovora ne može doći, a centrale SNP-a i DF-a snažnije nego ikad pritiskaju opštinsko rukovodstvo da iz javne uprave po svaku cijenu “uklone'' sve politički nepodobne, a prvenstveno članove DPS-a", navode iz DPS-a Andrijevica.

Dodaju i da Opštinska rukovodstva, u pokušaju da udovolje centrali, ne produžavaju ugovore onima koji su do sada obavljali poslove u lokalnoj upravi, već se sklapaju novi - naravno po partijskoj pripadnosti.

"Na stranačkim sastancima dijele se funkcije, traže se najbolja rješenja - ne po iskustvu i znanju, već po partijskim zaslugama. Naravno, skromnosti nema, tako da mnogi novozaposleni ne ispunjavaju osnovne uslove za mjesta na kojima su uhljebljeni.

Imajući u vidu ovaj razvoj događaja u Andrijevici, ne bi nas čudilo da na predstojećem popisu, partijska pripadnost bude jedno od novih pitanja. Tako bi lakše “dubinski” čistili javnu upravu od partijski, nacionalno, ili pak vjerski nepodobnih", saopšteno je iz DPS Andrijevica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.