Dječiji dodatak kao rješenje za siromaštvo
Milojko Spajić na sastanku sa Huanom Santanderom, Foto: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Spajić na sastanku sa Santanderom

Dječiji dodatak kao rješenje za siromaštvo

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, sastao se danas sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Huanom Santanderom.

Tokom današnjeg razgovora Spajić je ukazao na doprinos koji Predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru  pruža na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava djece u Crnoj Gori. 

Santander je uputio čestitke Spajiću povodom stupanja na dužnost i istakao značajnu ulogu Ministarstva finansija i socijalnog staranja u sprovođenju Programa UNICEF-a za Crnu Goru.

Takođe, ukazao je na postojanje dva osnovna problema: siromaštvo djece i nasilje nad djecom.

Namjera Spajića je kako su kazali iz Ministarstva da se siromaštvo djece riješi kroz uvođenje dječijeg dodatka za svako dijete u najskorijoj budućnosti.

Spajić je predložio da se formira specijalna jedinica koja bi bila sastavljena od pripadnika policije i sektora bezbjednosti koji bi uz zaposlene iz sektora za socijalnu i dječiju zaštitu pomogli u rješavanju problema, nasilja nad djecom.

Takođe se razgovaralo o budućim pravcima djelovanja u cilju jačanja stručnih kapaciteta Centara za socijalni rad u cilju efikasne podrške najugroženijoj djeci i porodicama.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku i unapređenju dosadašnje saradnje između Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Predstavništva UNICEF-a u Podgorici.

Sagovornici su dogovorili intenzivnu komunikaciju i zajedničko djelovanje na promociji i zaštiti prava djeteta.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.