Cungu: Nije sramota biti zaražen, sramota je skrivati od rodbine i prijatelja
Nazif Cungu

Cungu: Nije sramota biti zaražen, sramota je skrivati od rodbine i prijatelja

Korona ili Covid-19 dotakla je cijelu planetu, sada je svakodnevni život potpuno izmijenjen, škole, ekonomija trpe gubitke kojima će biti potreban duži period za napredovanje kako bi se vratili u normalan život koji smo imali prije pandemije,navodi predsjednik Nove Demokratske Snage Forca Nazif Cungu.

Cungu ističe da Crna Gora, a posebno opština Ulcinj, ima alarmantan broj pozitivnih kao i smrtnih slučajeva koji ovu situaciju čine još težom, "a to možemo samo zajedno promijeniti".

"Stoga, apelujemo da shvatite da su najbolje prikazane mjere protiv virusa Covid-19  fizička distanca, maske i higijena ruku i prostora. Učinimo još veći napor da pokažemo da brinemo jedni za druge, prijatelje, rođake, starije osobe i one sa hroničnim bolestima. Zdravstveni radnici rade intenzivno već duže vrijeme i mi im na tome zahvaljujemo, ali potrudimo se da se ova bolest što manje proširi kako bi broj zaraženih bio što manji.

Svako od nas može biti nosilac ovog virusa, moramo biti transparentni i izolovati se ako je bilo ko od članova naše porodice ili rođaka  pozitivan na ovij virus. Nije sram biti zaražen, sramota je skrivati od naše rodbine i prijatelja koji moraju biti obaviješteni o tome", naveo je Cungu.

Poručuje da virus ne bira ni dob, ni pol, ni nacionalnost, ni lični status, šteti svima i odnio je mnoge živote najbližih.

"Stoga, shvatite ozbiljno ovu bolest koja je podla i niko nije zaštićen od nje. Ona zahtjeva disciplinu, strpljenje i poštovanje pravila. Poštujmo pravila zaštite i budimo savjesniji nego prije.

Ovu bolest ćemo svi zajedno prebroditi vjerom i strpljenjem", poručuje Cungu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.