Cungu: Abazović skuplja političke poene, stavove da potkrijepi činjenicama
Nazif Cungu

Predsjednik Force najavio tužbu

Cungu: Abazović skuplja političke poene, stavove da potkrijepi činjenicama

Predsjednik Nove Demokratske Snage Forca Nazif Cungu reagovao je na obraćanje lidera URE i nosioca liste "Crno na bijelo" Dritana Abazovića u intervjuu za Klan Kosova u kojem je optužio lidera Force i druge zastupnike manjinskih naroda u Crnoj Gori da su saradnici tajnih službi u državi (UDBE/ANB) i da su od istih podstaknuti da napadnu ličnost Abazovića.

"U tom intervjuu umjesto da albanskoj javnosti objasni zašto tokom svog mandata nije glasao za učlanjenje Crne Gore u NATO-u, za Zakon o manjinskim pravima koji omogućava službenu upotrebu albanskog jezika, Zakon o nacionalnim simbolima koji nam omogućava upotrebu albanske zastave ili Zakona koji je omogućio formiranje prijeko potrebne Opštine Tuzi, pokrenuo je lične napade na mene i moje saradnike"; navodi se u obraćanju Cungu-a.

Izjavio je da s "punom odgovornošću" da su njegove optužbe niske klevete koje Abazović izmišlja pokušavajući da se u očima svojih saveznika predstavi kao herojska žrtva.

"Izjave Abazovića nijesu tačne, sračunate su da maskirajući svoje prethodne izjave, postupke i stavove, dobije koji politički poen više", ističe Cungu.

Zbog poštovanja prema biračkom tijelu, građanima i porodici, javno je pozvao Abazovića, da se izvini za svoje teške izjave ili da ih dokazuje i potkrijepi činjenicama.

Naglasio je da u suprotnom, ima moralnu, političku i građansku obavezu da se obrati sudu tužbom zbog povrede časti i ugleda.

"Ovim će se našim građanima potvrditi istina koju oni vrlo dobro znaju", poručuje Cungu i dodaje da sugrađani dobro poznaju i znaju kako da razlikuju koja je ulcinjska porodica posvećena albanskoj zajednici i koja je tradicionalno služila režimima i imala koristi od njih.

"Ovaj slučaj ću zbog istine da privedem do kraja, a samu materijalnu nadoknadu po tužbi za povredu časti i ugleda, iskoristiću u dobrotvorne svrhe", zaključio je Cungu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.