Vladike nisu htjele da Vučić govori na sahrani mitropolita Amfilohija
Foto: Reuters

Vladike nisu htjele da Vučić govori na sahrani mitropolita Amfilohija

Vladike koje su prethodne večeri boravile u Podgorici, jednoglasno su odlučile da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne može da govori na sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, saznaje Nova.rs.

Sagovornik Nove.rs. dodaje da je sastanak održan prethodne noći u kasnim večernjim satima, te da je jedan od vladika naročito bio protiv Vučićevog obraćanja, jer je, kako navode, pregazio kosovski zavet.

“Episkopi su se sinoć saglasili da je dobro što je Vučić došao u Podgoricu da traži oprost od mitropolita Amfilohija, ali da nije dostojno da govori nad njegovim odrom”, kaže izvor Nove.rs iz Mitropolije.

Iako prvobitno nije ni bilo planirano da se predsjednik Vučić obrati okupljenima na sahrani mitropolita Amfilohija, mediji su danas preijneli da ga je patrijarh Irinej ipak pozvao da održi govor, premda nije bilo zvanične potvrde tog poziva. Vučić je danas, dok je služena liturgija za preminulog mitropolita, sa delegacijom iz Beograda održao konferenciju za medije ispred Srpske kuće u Podgorici, što je kod vjernika koji pristižu u Saborni Hram izazvalo veliko ogorčenje.

Nova.rs je u međuvremenu dobila potvrdu da predsjednik Srbije ipak neće govoriti na sahrani mitropolita, kao i da je jedan crkveni velikodostojnik zaprijetio da će skinuti mantiju i napustiti skup ukoliko Vučić bude govorio. Pojedini episkopi bili su naročito revoltirani mogućnošću da Vučić govori na sahrani mitropolita pošto smatraju “da je sramota da takav čovjek drži govor zato što je do prije neki dan sprovodio medijski linč nad Amfilohijem”.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.