Vladislav Dajković sa Kapetanom Draganom: Član Krivokapićevog tima u društvu ratnog komandanta
Kapetan Dragan i Vladislav Dajković, Foto: Facebook

Vladislav Dajković sa Kapetanom Draganom: Član Krivokapićevog tima u društvu ratnog komandanta

Jedan od članova izbornog tima sadašnjeg mandatara za sastav vlade Zdravka Krivokapića, Vladislav Dajković, objavio je na fejsbuk profilu fotografiju na kojoj je u društvu sa osuđenim ratnim zločincem Draganom Vasiljkovićem, poznatijim i kao kapetan Dragan.

"Danas sam bio gost u kući kapetana Dragana. Lijepo druženje je obilježio i kapetanov kućni ljubimac - Pravi pravcati VUK!“, napisao je oduševljeni Dajković iznad slike koja je snimljena 28. septembra 2020. godine u Beogradu.

 

Danas sam bio gost u kući Kapetana Dragana. Lijepo druženje je obilježio i Kapetanov kućni ljubimac - Pravi pravcati VUK!

Posted by Vladislav Dajković on Понедељак, 28. септембар 2020.

 

Dragan Vasiljković – kapetan Dragan, pravosnažno je osuđen na 13,5 godina zatvora zbog ratnih zločina po komandnoj odgovornosti u Kninu i Glini u ratu u Hrvatskoj 1991. i 1992. godine.

Na suđenju je dokazano da je kao komandant Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih snaga, odnosno komandant Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih jedinica Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije. Tako je tokom juna i jula 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Tokom jula 1991. godine u Glini, u dogovoru sa komandantom tenkovske jedinice JNA, izradio je plan napada na tamošnju policijsku stanicu te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje. Za vrijeme napada oštećeni su i uništeni civilni objekti, stanovništvo natjerano na bijeg, pljačkana je imovina te ubijeni i ranjeni civili od kojih i jedan strani novinar. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.