ŽPCG od četvrtka vraća međunarodni voz do Srbije
Ilustracija

"Saobraćaj bio obustavljen zbog pandemije koronavirusa"

ŽPCG od četvrtka vraća međunarodni voz do Srbije

Međunarodni željeznički saobraćaj na relaciji Bar - Topčider - Bar koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog koronavirusa ponovo se uspostavlja od četvrtka 3. septembra, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG).

U početku će saobraćati samo noćni voz koji iz stanice Bar polazi u 19.00 sati, iz Podgorice u 20.05 sati i iz Bijelog Polja u 22.43 sati sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati. Polazak voza iz Topčidera je u 21.10. sati.

"U zavisnosti od interesovanja i potražnje ubrzo će biti pokrenut i dnevni voz", navedeno je u saopštenju.

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i međunarodnih željezničkih institucija putnici, kako je navedeno, u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju sljedećih mjera:

"Obavezno je nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i djecu mlađu od pet godina", navedeno je iz ŽPCG.

Naveli su da je obavezan termalni skrining pri ulasku u voz. U slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen je ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa.

"Obavezno je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoća koje se jave tokom putovanja", pojasnili su iz ŽPCG-a i dodali da je obavzno držanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata na peronima i vozu.

Za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno je posjedovanje važećeg negativnog PCR testa na koronavirus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata, prema procedurama NKT-a.

"Molimo putnike da kupuju vozne karte unaprijed, kad god je to moguće. Preporučujemo dolazak putnika na stanicu pola sata prije polaska voza sa ciljem smanjenja gužvi prilikom kupovine karte", rekli su iz ŽPCG.

Karte će, kako je saopšteno, biti u prodaji od utorka 1. septembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.