Naočare koje su pripadale Gandiju prodate na aukciji u Bristolu za 260 hiljada funti
Foto: Tanjug

Naočare koje su pripadale Gandiju prodate na aukciji u Bristolu za 260 hiljada funti

Par naočara koje su pripadale jednom od osnivača moderne Indije, Mahatmi Gandiju, prodat je na aukciji u Bristolu za 260.000 funti.

Naočare su bile procijenjene na 15.000 funti, ali je cijena počela vrtoglavo da im raste, da bi u šestom minutu aukcije jedan kolekcionar iz SAD ponudio 260.000 funti.

Vlasnik aukcijske kuće "Ist Bristol aukšns" Endrju Stov rekao je za BBC da je to najskuplji predmet koji je ikada prodao.

Vlasnik naočara je stariji čovjek iz Mangotsfilda, a one su u njegovoj porodici od dvadesetih godina prošlog vijeka, kada ih jedan njegov rođak donio iz Južne Afrike, gdje je upoznao Gandija.

"Naočare su stajale decenijama u fioci, a vlasnik mi je rekao da pokušam da ih prodam, a ako ne uspijem da ih bacim. U petak uveče ih je ostavio u običnoj koverti u našem poštanskom sandučetu, a do pola su virile i mogao je bilo ko da ih uzme do ponedjeljka ujutro", rekao je Stov. 

Kada sam mu rekao da bi mogle da vrijede 15.000 funti umalo nije dobio infarkt, a sada je dobio novac koji mu mijenja život, dodao je vlasnk aukcijske kuće, prenosi Fonet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.