Par iz Koreje i  Italije osmislio  biorazgradive patike koje čak i pčele vole
Patike koje ne prave razliku među polovima

Par iz Koreje i Italije osmislio biorazgradive patike koje čak i pčele vole

Par i kod kuće i na poslu! Brend menadžer Đulijana Borzilo, Italijanka iz Napulja, i Dong Seon Li, Korejac, kreativni direktor i stilista za cipele, osmislili su "Id.eight" – biorazgradive patike koje čak i pčele vole!

Naime, ova startap kompanija je osmislila originalno pakovanje za svoje patike: reciklirani karton sa sjemenjem koje je potrebno zasaditi kako bi izraslo cvijeće koje pčele toliko vole. Tako se čuva njihov opstanak, a samim tim i biodiverzitet.

Ovaj projekat ne samo što ujedinjuje ljepotu i dizajn već i utiče na životnu sredinu, prenosi RTS.

Njihove patike su napravljene od ostataka industrije hrane koji su u potpunosti biorazgradivi i od materijala koji se mogu reciklirati, poput kore ananasa, jabuke, vina (biopolimerizacija vina, dijelovi jabuke koji nisu jestivi).

Cilj ovog projekta je da lansiraju na tržište uniseks patike koje neće imati skoro nikakav štetan uticaj na okolinu.

patike2

 Biorazgradive patike

"Made in Italy" je uvijek garancija kvaliteta, a dizajn je inspirisan devedesetim godinama.

Naziv projekta je "Id.eight", Id – kao identitet, dok je eight, broj osam na engleskom, i podrazumijeva beskonačnost, kružni ciklus i regeneraciju.

Patike su u raznim bojama, mogu ih nositi i muškarci i žene (džender fri). Rođene su iz ljubavi i žele da predstavljaju ljubav, onu prema modi i cipelama, kao i onu rođenu iz susreta dvije kulture i dvije totalno drugačije realnosti.

Trenutno se proizvodi prototip, dok će od februara biti moguće, putem "Kickstartera" poznatog sajta koji pomaže u prikupljanju sredstava ne bi li ovaj startap oživio i bio u mogućnosti da realizuje ove patike koje ne samo da su moderne već su i prijatelji Zemlje.

Svi koji budu učestvovali dobiće na poklon neki gedžet, a najsrećniji i par patika, jedinstvenih u svijetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.