Uspješno realizovan projekat
Foto: NVO Green life

NVO Green life

Uspješno realizovan projekat "Poboljšanje turističke infrastrukture u oblasti Šaskog jezera“

NVO Green life je uspješno realizovala projekat "Poboljšanje turističke infrastrukture u oblasti Šaskog jezera“ čija je realizacija trajala osam mjeseci, kazao je Slaven Minić privatni koordinator u NVO " Green life".

Pojasnio je da su aktivnosti ovog projekta započele su radionicom sa lokalnim stanovništvom prilikom koje su u konstruktivnoj atmosferi imali priliku da čuju mišljenje i stavove lokalnog stanovništva, ali i definišu rutu za prioritetnu biciklističku stazu koja je nedostajala ovom području.

Dodao je da su takođe na području arheološkog lokaliteta Svač, na glavnom vidikovcu postavili nove klupe koje sada omogućavaju udoban boravak na ovom mjestu kao i ogradu koja omogućava bezbjedan boravak na litici s koje se pruža predivan pogled na Šasko jezero i okolinu.

"Na području Šaskog jezera koje se odlikuje raznovrsnošću biodiverziteta koja ga preporučuje za upis na Ramsar listu (Močvara od međunarodnog značaja) sve je vidljivije prisustvo invazivne vrste "Amorpha fruticosa" koja je među stanovništvom ovog kraja zbog karakterističnog mirisa poznatija kao smrdljika. Sa ciljem da ukažemo na problem širenja ove izuzetno invazivne vrste održali smo edukativnu radionicu o njenim štetnim uticajima, a zatim zajedno sa prisutnima na radionici uklonili neke od jedinki", poručio je Minić iz Green life.

put

Foto: NVO Green life

Pojašnjava da je najzahtjevnija aktivnost za realizaciju ovog projekta bilo markiraje biciklističke staze.

"U saradnji sa predstavnicima lokalnog stanovništva koji svoje slobodno vrijeme provode u aktivnom odmoru i uživaju u vožnji bicikla ustanovili smo biciklističku rutu koja će predstavljati dobar osnov za markiranje budućih biciklističkih staza na ovom području. U okviru ove aktivnosti u oblasti Šaskog jezera smo postavili 8 tabli za potrebe biciklističke signalizacije i dvije table informativnog karaktera. Ukupna dužina markirane biciklističke staze iznosi 20 kilometara", zaključuje se u saopštenju.

Projekat „Poboljšanje turističke infrastrukture u oblasti Šaskog jezera“ finansijski je podržao Fond za aktivno građanstvo (fAKT).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.