Eko patrola čuva Veliku plažu i Adu Bojanu
Foto: NVO Green life

Sankcionisaće se svako nelegalno odlaganje otpada

Eko patrola čuva Veliku plažu i Adu Bojanu

NVO Green life je u saradnji sa NVO Zeleni korak u okviru projekta "Obala Ulcinja bez plastike“ uspostavila rad eko patrole čiji je cilj da stimuliše građane i pozitivno utiče na proces prijavljivanja onih koji otpad nepravilno odlažu, kazao je Slaven Minić projektni kordinator u NVO Green life.

"Nepravilno odlaganje otpada na teritoriji Velike plaže i Ade Bojane predstavlja jako veliki problem obzirom na jako veliki broj nelegalnih deponija koje su ovdje nagomilane", kazao je Minić..

Pojasnio je da će u prepoznatljivim uniformama predstavnici eko patrole obilaziti područja Velike plaže i Ade Bojane i praviti zapisnike o novonastalim deponijama kao i prestupnicima, ukoliko ih uhvate na djelu.

Prijave će slati komunalnoj policiji. Jedna takva prijava je već poslata komunalnoj policiji.

"Na ovaj način želimo da doprinesemo ažurnosti komunalne policije kada je riječ o sprječavanju nelegalnog odlaganja otpada", ističe Minić.

Projketni kordinator kazao je da eko patrole služe i tome da se u budućnosti građani koji budu prisutni prilikom vršenja radnji kao što je nepravilno odlaganje otpada lakše odlučuju da takav slučaj prijave nadležnom organu.

Najavili su da je planiran i razvoj mobilne aplikacije koja će omogućiti jednostavno prijavljivanje onih koji otpad nepravilno odlažu.

"Projekat „Obala Ulcinja bez platike“ ima period realizacije od juna 2020. do septembra 2021. godine. Aktivnosti ovog projekta su podržane od strane Njemačke organizacije za razvojnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Integralno upravljanje otpadom i prevencija marinskog otpada na Zapadnom Balkanu (MLP)“ koji je finansijski podržan od strane Njemačkog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ)", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.