NVO Prijatelji životinja Podgorica pozvala ODT da hitno odredi pritvor Danilovgrađaninu koji je silovao psa

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica pozvala je Osnovno državno tužilaštvo da hitno odredi pritvor do jednog mjeseca Danilovgrađaninu LJ.P. zbog zbog počinjenog krivičnog djela, a razlog za to je mogućnost ponavljanja istog ili još goreg krivičnog djela, kao i mogućnost uticanja na svjedoke, saopštio je izvršni direktor ove NVO Dragoje Vlahović.

Napominje da ovo nije jedini slučaj ubijanja, mučenja, pa čak i silovanja životinja, koji se u prethodnih nekoliko godina desio u našoj zemlji, a većina počinilaca su i pored mnoštva dokaza prošli nekažnjeno, a samo mali broj sa blagim uslovnim ili novčanim kaznama.

"Kao glavnog krivca za sve češće ovakve i slične slučajeve vidimo upravo Osnovno državno tužilaštvo, koje svojim sramnim odlukama samo daje vjetar u leđa počiniocima pomenutih krivičnih djela. Zato od njih zahtijevamo da odmah počnu da se bave svojim poslom, da Danilovgrađaninu odrede pritvor, te da sastave optužnicu po kojoj će Sud morati da ga osudi na maksimalnu zatvorsku kaznu, a to je prema Krivičnom zakoniku Crne Gore zatvorska kazna u trajanju od godinu dana", kazao je Vlahović.

On je pozvao sve kolege koji se bave zaštitom životinja, da bez ikakve sujete što prije sjednu i dogovore dalji plan djelovanja, kako bi se izvršio pritisak na institucije i kako bi se ovakvim nepočinstvima stalo na kraj.

"Takođe, pozivamo i sve državne i međunarodne institucije da se momentalno oglase, kako bi ovaj, ali i svi sledeći monstrumi koji se drznu da naude životinjama dobili zaslužene kazne. U suprotnom, odgovornost je na svima nama", zaključuje Vlahović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.