Prijatelji životinja: Zahtijevamo najstrožiju kaznu za monstruma iz Danilovgrada
Dragoje Vlahović, NVO Prijatelji životinja Podgorica

Prijatelji životinja: Zahtijevamo najstrožiju kaznu za monstruma iz Danilovgrada

Dragoje Vlahović direktor nevladine organizacija "Prijatelji životinja Podgorica" kazao je da je ono što se desilo u Danilovgradu posljedica onoga o čemu oni dugo govore i ono što se već uveliko moglo naslutiti.

Podsjetimo, u Danilovgradu se desio monstruozni čin silovanja psa od strane pedesettrogodišnjaka.

"Nećemo govoriti o tome koliko je ovaj čin monstruozan, to je svima jasno, ovdje ćemo sve direktno osvrnuti na odgovornost institucija, koje su svojim nepostupanjem po Zakonu u mnogome doprinijele ovom nedjelu. Tu prije svega mislimo na Osnovno državno tužilašto, a obrazložićemo i zašto. Naime, u Crnoj Gori se godinama unazad dešavaju najmonstruoznija ubistva životinja, naša ali i druge organizacije su uvijek blagovremeno reagovale, tražeći za počinioce takvih djela najstrože kazne, ali gle čuda, Tužilaštvo je prijave protiv njih odbacalo ili bi sastavili takve optužnice, da bi počinioci na Sudu bili oslobođeni ili eventualno prošli sa uslovnom kaznom", navodi se u saopštenju.

Vlahović je kazao da zbog svega navedenog odgovornost snosi Osnovno državno tužilaštvo, i da su oni indirektni saučesnici u zločinu u Danilovgradu jer su godinama unazad izbjegavali priliku da strožije kazne počinioce krivičnih djela nad životinjama.

Takođe je dodao da su samo trebali da se drže Zakona, i da se ovakve stvari ne bi ponavljale.

"Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica zahtijeva najstrožu kaznu za monstruma koji je silovao psa u Danilovgradu, jer u suprotnom će se, u to smo apsolutno sigurni, ovakvi zločini sve češće ponavljati. Ne smijemo dozvoliti da ovakve slike o nama sve češće obilaze region i svijet, moramo se izboriti da budemo država prava, a ne država monstruma", poručio je Vlahović ispred NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.