Vlahović: Loš performans ili nečiji bolestan um?

Vlahović: Loš performans ili nečiji bolestan um?

Juče su se na nekoliko lokacija u Podgorici pojavile crne vreće za smeće, sa natpisom "Kesa za tek rođene kučiće i mačiće", dok se na Ruskom mostu nalazio natpis "Odavde možete baciti tek rođene kučiće i mačiće". Ova pojava je i te kako uznemirila javnost i izazvala bijes kod velikog broja građana Crne Gore, saopštio je Dragoje Vlahović, direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica.

On ističe da na društvenim mrežama kruže komentari da je riječ o performansu neke od nevladinih organizacija za zaštitu životinja.

"Iskreno se nadamo da to nije istina i da među nama nema takvih koji su spremni na ovako morbidan potez. Ipak, s druge strane, ukoliko se te nezvanične informacije potvrde kao tačne, onda moramo zaključiti da je tvorcu ovog "performansa" IQ manji od tjelesne temperature.

Bilo kako bilo, ovo je samo način da se da vjetar u leđa onima koji su spremni na ubijanje i mučenje životinja. Stoga Prijatelji životinja Podgorica najoštrije osuđuju ovakav vid podsticanja na ubijanje nedužnih životinja, a od nadležnih institucija zahtijevamo da počinioci budu u što kraćem roku pronađeni i najstrože kažnjeni", kazao je Vlahović.

FBIMG1612392660635

Na samom kraju, on dodaje da кao ozbiljno i odgovorno društvo ne smijemo dozvoliti da se ovako morbidne i opasne poruke šalju, pogotovu ne na javnim mjestima.

"Svako ko imalo iskustva ima u građanskom aktivizmu, odlično zna kako se rade performansi, a ovo svakako nije ni nalik tome", kaže Vlahović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.