Vlahović: Policija odobrava javnu prodaju petardi
Mjesto na kojem je po prepričavanju Vlahovića ponuđeno da kupi petarde, Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica

Vlahović: Policija odobrava javnu prodaju petardi

Dragan Vlahović, direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica kazao je da mu je prilikom ulaska u tržni centar Gintaš u Podgorici od lica romske nacionalnosti ponuđeno da kupi petarde.

U daljem prepričavanju događaja Vlahović navodi da je prepoznat i da je posljedica toga se okupilo pet do šestlica krupnije građe i dva kako on navodi inspekotra policije, tako da su uspjeli sve da sakriju prije nego što je uspio da snimi događaj. Navodi da je nakon toga pozvao kol centar UP-a gdje mu je rečeno da će službenici policije izaći na teren.

"Kao građanin pitam se kako je moguće to da se petarde javno nude na ulazima u tržne centre,  a da policija za to ne zna, ako znamo da znaju šta je svako od nas jutros doručkovali. Dakle, više je nego jasno da prodavci petardi imaju jaka "leđa" u policiji, te da vjerovatno imaju obostranu korist. Dok policajci psuju majku i vrijeđaju građanske aktiviste, koji uzgred rečeno rade njihov posao, tu pored njih cvjeta kriminal"; poručio je Vlahović podsjećajući na zakonsku odredbu po kojoj je kažnjiva prodaja i upotreba petardi na teritoriji Crne Gore, a kazne se kreću između 1500 i 16000 €.

"Svake godine veliki broj djece doživi teške tjelesne povrede izazvane upotrebom petardi, a ogroman broj pasa strada od srčanog udara izazvanog upotrebom istih. Kome to treba?", upitao je Vlahović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.